Tábor

2022.07.22. 20:12

Szakmákkal ismerkednek a diákok a tarjáni táborozás alatt

Találd meg önmagad, fedezd fel képességeid! címmel hirdet napközis tábort általános iskolásoknak a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum augusztus 1-től. Az ötödik, hatodik és hetedik osztályt végzett diákok a foglalkozások ideje alatt a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben és a salgótarjáni technikumokban élhetnek majd át izgalmas kalandokat.

V. E.

Saját főztjüket is megkóstolják a táborozók

Forrás: MW

Fotó: Imre György

– Mind az öt nap ez előbbi helyszínen kezdünk. A tanulók itt kipróbálhatják képességeiket az elektronika, a 3D nyomtatás, a robotépítés, az informatika, a lézervágás, a CNC megmunkálás, a varrás, illetve a fa- és fémmegmunkálás területén. Ezután az iskolákban az alkotó és kreatív szakmák világába is bepillantást nyerhetnek a pályaválasztás előtti fiatalok – mondta Pribisán Gábor, az NMSzC főigazgató-helyettese.

Hozzátette: a délelőtti foglalkozásokat hat oktató vezeti majd.

Hétfőn délután a Borbély Lajos technikumba látogatnak az iskolások, ahol Légy trendi és naprakész! címmel például a sminkkészítés, az arcmasszázs és csillámtetoválás lesz a program. Kedden kincskereső játékban vehetnek részt a gyerekek a Táncsicsban, míg a Stromfeldben a CAD-re fel! Mire jó a CNC? vagy épp a LEGO egy kicsit másképp névre keresztelt foglalkozások teszik izgalmassá az ebéd utáni órákat. Augusztus 4-én, azaz csütörtökön a Keribe térnek be a táborozók. Ott egy játékos vetélkedőn részesei lesznek a gyerekek, akik emellett pontok gyűjtögetése közben szó szerint is belekóstolnak a vendéglátásba, ugyanis az általuk főzött-sütött finomságokat fogyasztják majd el. A pénteki, zárónapon a kollégium tereit járhatják majd be a tanulók, ahol darts, asztalitenisz, kondigépek és csapatversenyek várnak rájuk.

Pribisán Gábor kifejtette: a tábor célja, hogy a résztvevők rátaláljanak saját erősségeikre és megismerjék képességeiket. Ezzel kívánják segíteni, hogy a gyerekek a megfelelő irányban tanuljanak tovább az általános iskola befejezése után. Az érdeklődők július 29-ig, péntekig jelentkezhetnek a Nógrád Megyei Szakképzési Centrumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában