Papírsárkány

2022.07.09. 09:40

Nyolcvanan készítették el alkotásukat a szécsényi Papírsárkány-eregető napra

A Papírsárkány-eregető nap rendezvény ötlete Cs. Szerémy Andreától, a város alpolgármesterétől származik.

Sz. F.

Az elkészült munkákat zsűri értékelte, majd ezt követte a sárkányröptetés

Fotó: Sz. F.

Ő volt az, akinek a javaslata nyomán a Fehér-hegyen, az Öreghegyi kilátónál hagyományteremtő szándékkal sárkánykészítő és -repítő versenyt szerveztek. Az elmúlt napokban megvalósulhatott az elképzelés, számos látogató csodálta meg a kreatív készítményeket és a hegyről kitáruló szép panorámát. Cs. Szerémy Andrea elmondta, hogy a verseny megszervezése komoly előkészületeket igényelt. A jelenlévők számára biztosítani kellett a vendéglátást, az étkezést, az üdítő- és a fagyivásárlás lehetőségét. Az infrastruktúra kialakításában segítségükre volt a Zsíros Tamás vezette Szécsényi Önkormányzat városgazdálkodási egysége. 

A versenyen végül nyolcvan sárkánykészítő vett részt, Szécsényből és a környező településekről, de Balassagyarmatról, Budapestről és más városokból is érkeztek sárkányeregetők. Az elkészült sárkányokat zsűri értékelte. Az alkotások elkészültét követően kezdetét vette a sárkányröptetés. A támogatóknak köszönhetően az oklevelek mellé serleget, érmet és értékes tárgyakat is kaptak a helyezettek. A csapatversenyben a balassagyarmati Tóth család lett az első, egyéniben pedig Sebó Barnabás, aki távoli településről érkezett, bizonyult a legjobbnak. A nagy meleg ellenére is igen jó hangulat alakult ki a rendezvényen. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában