Biztonság

2022.07.06. 13:01

Játékosan tárták fel a közlekedési szabályokat Bátonyterenyén a diákoknak

Szerda délelőtt a Kulturált Közlekedésért Alapítvány, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. közlekedésbiztonsági napot rendezett az Ady Endre Művelődési Központban, ahol a környékbeli gyerekek játékos formában tanulhattak a helyes közlekedésről.

Gubányi Patrik

Kerékpáros tudásukat is fejleszthették a gyerekek

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendezvényen résztvevő hetven diák az interaktív foglalkozáson csoportokba rendeződve hat különböző állomáson szerezhetett hasznos információkat a szakemberektől. Az ismeretterjesztő napon a szabályos kerékpározásról, a közlekedési és az egészségügyi ismeretekről, az elsősegélynyújtásról, a kerékpározás kötelező tartozékairól, valamint a rendőrkutyákról is szó esett.

Rendőrkutyákkal is találkozhattak a gyerekek
Fotó: Hüvösi Csaba

Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a játékos vetélkedőkkel színesített program a városi kapitányság szervezte rendőrtáborhoz is kapcsolódott, s hasznos kikapcsolódást jelentett több tucatnyi gyermeknek. Kiemelte: a játékos programon begyűjtött ismeretek a mindennapok során a közlekedésben támpontot jelenthetnek a fiataloknak.

Az elsősegélynyújtásról is hasznos ismeretek kaptak
Fotó: Hüvösi Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában