Projekt

2022.07.11. 18:25

Iparjog előtérben: egyedülálló szlovák-magyar alkalmazást fejlesztettek a nógrádi kamara részvételével

Öt szlovák és magyar kereskedelmi és iparkamarát – köztük a nógrádit – fogott össze az a nemzetközi projekt, melynek célja az volt, hogy a csatlakozók közös kezdeményezéssel növeljék a régió vállalkozásainak ismereteit, és segítsenek eligazodni az iparjogvédelem kérdésében.

Nool

Számos fontos információhoz hozzájuthatnak az alkalmazás révén

Forrás: Pexels

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: a partnereknek sikerült kifejleszteniük egy új, egyedülálló, az iparjogok előzetes diagnosztizálására fókuszáló szlovák-magyar internetes alkalmazást, amelyet elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak szántak, mivel ők információhiány miatt, különösen alábecsülik az iparjogvédelmet. Az immateriális javaik értékének és jelentőségének megértése lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a benne rejlő potenciált maradéktalanul kihasználják, valamint növeljék a vállalat értékét és versenyképességét a hazai és a külföldi piacokon.

Az interneten elérhető alkalmazás kérdőív formájában végigvezeti a felhasználókat az iparjogok különböző területein, valamint információkkal és értékes tanácsokkal látja el őket immateriális javaik védelméről. Az alkalmazás az iparjogokkal kapcsolatos információs bázisként is szolgál, a kérdőíven túl sok információt találnak benne a felhasználók az egyéni szellemi tulajdonjogok alapvető definícióitól kezdve a jogszabályokon át a szabadalmi hivatalok elérhetőségéig.

Az immateriális javaik védelmére és használatára motiválják a cégeket a partnerkamarák azon munkatársai is, akik a projekt keretében az ipari jogvédelem területén konzultációs és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtanak. A vállalkozók az egyes partnerkamarákban tájékozódhatnak arról, hogy miért fontos a szellemi tulajdon védelmét szolgáló üzleti stratégia, és hogyan kell kinéznie egy ilyen stratégiának.

A projektet több mint 165 ezer euróból valósították meg, melyből az ERFA hozzájárulása mintegy 140 ezer 400 euró volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában