Vakáció

2022.07.14. 17:12

Egész életre szóló élménnyel gazdagodtak a tábornak köszönhetően a pásztói diákok

A Salgótarjáni Tanke­rületi Központ Csodaszarvas pályázatának köszönhetően a pásztói Zsigmond Király Általános Iskolában közel 200 alsó tagozatos gyermek gazdagodott új élményekkel – közölte az intézmény közösségi oldalán.

N. O.

Sok új érdekes, csapatépítő játékban vettek részt a csemeték

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról beszámoltak, a diákok a közelmúltban egy-egy hetet tölthettek el egy napközis táborban az alap- és kulcskompetenciák nem formális eszközökkel történő fejlesztése érdekében.

– A táborban tíz csoport vett részt, ahol tanítóink odaadó munkájának köszönhetően rengeteg élménnyel, új barátságokkal tértek haza a gyerekek. A csodaszarvas iskolai közösségi program jól kidolgozott módszertanának köszönhetően sok új érdekes, csapatépítő játékban vettek részt a csemeték, ami igazi közösséggé kovácsolta össze őket az egy hét alatt – közölték a közösségi oldalon.

A programok középpontjában elsősorban a mozgás, a tánc és az egészségre való nevelés állt, amelyek kézműveskedéssel, kreatív foglalkozásokkal, kirándulással egészültek ki.

A gyerekek életre szóló élménnyel gazdagodtak a meghívott vendégeknek, a táncházaknak, a mozgásos foglalkozásoknak és az egyéb programoknak köszönhetően, amelyek mindegyike tartalmas, hasznos kikapcsolódást nyújtott a számukra.

A kirándulás során a do­mony­völgyi Lázár Lovasparkba látogattak. Megtekinthették például a Lazarum Múzeumot, de meghívást kaptak a park lovasszínházába is. Lehetőségük nyílt állatsimogatásra és lovaskocsikázásra is, végül pedig találkozhattak Lázár Vilmos világbajnokkal. A táborról számos pozitív visszajelzés érkezett, ami bizonyítja, hogy érdemes ilyen programokat és foglalkozásokat szervezni a tanulóknak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában