Mikszáth-nap

2022.06.01. 14:26

Újra megtarthatták a Mikszáth-napot Nézsán

A Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola névadója előtt tisztelegve, az iskola pedagógus közösségének és diákönkormányzatának közös szervezésében nemrégiben újra megrendezte a hagyományos Mikszáth-témanapot.

L. J.

A futás győztesei. A szabadtéri programokat is nagyon élvezték a gyermekek

Forrás: Beküldött

– Az író születésének 175 éves jubileuma kapcsán iskolánk tanulói rajzpályázaton vettek részt. Az alsó tagozatos diákok Mikszáth Kálmán Madárfészek című meséjét illusztrálták. A felső tagozatos tanulók portré, karikatúra, kreatív fotózás témakörben alkották meg műveiket, amelyeket a program elején a szervezők díjakkal jutalmaztak – mondta el lapunknak Sztankóné Steflik Éva. 

Az iskola igazgatója hozzátette: – Az elmúlt években a járványhelyzet miatt ez a kedvelt program elmaradt, így a régi hagyományt követve Mikszáth születése előtt tisztelegve futással indult a sportprogram, amelynek a távja 1847 méter volt. Továbbá a tanulók izgalmas vetélkedőn is tesztelhették a Mikszáthtal kapcsolatos ismereteiket. 

A szabadtéri programokat szintén nagyon élvezték a gyermekek, amelyen sort kerítettek az évtizedes múltra visszatekintő tanár-diák futballmérkőzésre. Emellett kipróbálhatták az íjászatot, a quadozást, illetve kalandpálya és népi játszótér is várta őket. Végül pedig a Nézsai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat nyugdíjasklubjának tagjai finom ebéddel kedveskedtek a résztvevőknek. Az iskolaigazgató szerint a mozgalmas nap a diákok és az intézmény dolgozóinak körében is nagy sikert aratott. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában