Támogatásra várnak

2022.06.15. 07:31

Felújítanák a járdát és korszerűsítenék a játszóudvart is Litkén

Az önkormányzat több beruházást szeretne megvalósítani a településen pályázati támogatásból.

F. O.

Legutóbb a gyermeknap mellett ingyenes kézműves-foglalkozást is szerveztek

Forrás: Beküldött fotó

A tervek között szerepel járdafelújítás és az óvodai játszóudvar korszerűsítése is. Kristófné Dudás Zsuzsanna polgármester megkeresésünkre elmondta, hogy a temető melletti járdaszakaszt szeretnék rendbe tetetni. Erre már benyújtották a szükséges pályázatot, de az tartaléklistára került. 
– A temető előtti Kossuth út, illetve a Dózsa út egy-egy szakaszát – amelyek önkormányzati tulajdonban vannak – időszerű lenne rendbe tenni. A burkolat jelen pillanatban botlásveszélyes – fogalmazott a polgármester. Mint mondta, a temető előtti rész aszfaltborítású, míg a másik szakasz járdalapokból áll, és az utóbbi mielőbbi újjáépítésre szorulna. 

– Fontos lenne, hogy az óvodánk játszóudvarát is fejlesszük, mert mindeddig csak saját forrásainkból volt erre lehetőségünk. Azok pedig szűkösek, emiatt erősen hiányosnak mondható az óvodaudvar eszközkészlete. Látjuk, hogy nagy szükségük lenne a gyermekeknek új játékokra, ezért is pályáztuk meg a közel hatmillió forintos támogatást – árulta el a polgármester. 

Kristófné Dudás Zsuzsanna arról is beszélt, hogy útfelújításra is szükség lenne a községben, és az orvosi rendelőre is ráférne a korszerűsítés. Így mindkét tervezett beruházásra beadták a pályázatot annak reményében, hogy az elnyert forrásokból tovább fejlődhet a falu. Az önkormányzat megtesz mindent a fejlődés érdekében, és a közösséget is igyekszik összekovácsolni a rendezvények által. Legutóbb például a nagy népszerűségnek örvendő gyermeknap mellett ingyenes kézműves-foglalkozást is szerveztek a helyi fiataloknak. Minden eszközt biztosítottak a számukra, hogy ki tudják bontakoztatni a tehetségüket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában