„Nemzetemnek vagyok katonája”

2022.06.13. 11:28

Ezüst Ceruza díjat és különdíjat is elnyert az országos rajzpályázaton a balassagyarmati diák

Idén már 10. alkalommal írták ki a X. Kárpát-medencei hadtörténelmi gyermekrajzpályázatot, amelynek témája egy jeles történelmi esemény, esetleg egy ismert személyiség ábrázolása volt. Cseri-Tóth Ferenc kiemelkedően szerepelt a pályázaton.

L. J.

Cseri-Tóth Ferencet Szondi György drégelyi várvédő megörökítéséért díjazták

A pályázatot a „Nemzetemnek vagyok katonája” jelmondattal hirdették meg, amelyet a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely és a nagyváradi Tanoda Egyesület szervezett meg közösen. A felhívásra közel 1200 alkotás érkezett a 8–18 éves korosztály által, határon innen és túlról. A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Mikszáth Kálmán Technikum és Szakközépiskolát Cseri-Tóth Ferenc 9. KV. osztályos tanuló képviselte, akinek alkotását Ezüst Ceruza díjjal, valamint az egyházmegye különdíjával is jutalmazták. A fiatal tanulót az elért helyezés büszkeséggel töltötte el. 

– Cseri-Tóth Ferenc a Felvidékről érkezett az osztályomba és már általános iskolás kora óta rajzol, valamint több iskolai kiállításon is részt vett – mondta el hírportálunknak Nagy Anikó, a diák felkészítő tanára. Hozzátette: – Munkájában Szondi György drégelyi várvédőt hozta vissza közénk a török korból. A vászonra felvitt fehér akrilfestéket dekorhomokkal keverte össze, majd spaklival felvitelre került a festék. Utána ecset- és ceruzavéggel kaparta bele a portrét. Ezzel az alkotással korábban az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola rajzpályázatán is első helyezést ért el. 

Nagy Anikó továbbá kifejtette, hogy a napokban Székesfehérváron megtartott eredményhirdetésre és díjátadóra, illetve az alkotásokból létrehozott kiállításmegnyitóra ő kísérte el tanítványát. Mint mondta, színvonalas rendezvényen vehettek részt, és örül annak, hogy diákja az erős mezőnyben ilyen szép eredményeket ért el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában