Főszerepben a gyerekek

2022.05.08. 11:53

Pályázati források révén modernizálják a játszótereket szerte Nógrád megyében

Felújítják a régi játszótereket, de újakat is kialakítanak Nógrád megyében a települések önkormányzatai a Magyar Falu Program támogatásából.

Nagy Orsolya

Sok család választja délutánonként a szabadban töltött programokat

Forrás: NMH/Hüvösi Csaba

A programban elnyert forrásból az önkormányzatok megyeszerte játszótereket alakítanak ki vagy fejlesztenek tovább. Bodor Ernőné, Mátranovák polgármestere hírportálunknak elmondta, hogy több mint 4 millió forintból a meglévő játszóteret újítják fel, amelyet még 14 évvel ezelőtt létesítettek. 

A játékok mostanra elavultak, hiszen sokan rendszeresen használják. Fontos, hogy a helyszín új köntöst kapjon, van rá igény. Terveink szerint új játszóvárat, hintákat, rugós játékokat és mérleghintát is vásárolunk majd

– közölte Bodor Ernőné. Elképzelhető, hogy már a nyáron új eszközök fogadják a gyerekeket. 

Vizslás mintegy 4,5 millió forint támogatást kapott a programban. 

Az elnyert összegből a tavaly megújított falusi játszóterünket fejlesztjük, ivókutat építünk be és hamarosan elkészül a streetballpályánk is. 

– Céljaink között szerepel, hogy a jól felszerelt játszóterünk és a felnőttkondipark mellett más sportág szerelmeseinek is kedvezzünk, most éppen a kosárlabdásoknak. Örömmel tapasztaljuk, hogy az otthon ülés helyett sok család választja délutánonként a szabadban töltött programokat. A választék egyre bővül: futballozásra, erőnléti edzésre, jógára és kondizásra is van lehetőség már. Az ivókút jó szolgálatot fog tenni, hiszen a helyi családok órákat töltenek a parkban, de egyre több a látogató is – hangsúlyozta Sándor József. Elárulta: gyermeknapra egy önerőből megálmodott meglepetéssel készülnek. 

Kovács Ottó Béla, Szarvasgede polgármestere kiemelte: több mint 3,5 millió forint támogatásból a régi játszóteret egészítik ki új eszközökkel a Béke téren. Itt már korábban telepítettek játszóvárat hintával és csúszdával, de a közelben van a sportpark és egy ivókút is. A mostani program lehetőséget nyújtott az önkormányzat számára, hogy új eszközöket helyezzenek el a gyerekek nagy örömére, de új padokat, hulladékgyűjtőket és fedett kiülőt is vásárolnak majd. A településvezető kiemelte, ez egy közösségi szabadtéri találkozóhely lesz, ahol mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. 

Rimócon hozzávetőlegesen 6 millió forintból építenek játszóteret. Szabó Vilmos polgármester kifejtette: komoly megmozdulást tettek annak érdekében, hogy legyen a településen játszótér, hiszen a szülők kifejezett kérése volt, mivel eddig nem volt a faluban. A tervek szerint csúszdát, mászókát, hintát, mérleghintát és rugós játékokat vásárolnak, de köztéri padokat is kihelyeznek majd. Előreláthatólag még a nyáron elkészülhet a beruházás a falu központjában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában