Újszülött

2022.05.07. 14:03

Már Romhányban is babazászlóval köszöntik az újszülötteket

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy a települések babazászlóval köszöntsék az újszülötteket. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott nemrégiben Romhány önkormányzata is.

Nool

Forrás: Illusztráció | Shutterstock

Több település is csatlakozott már szűkebb hazánkból a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom babazászló-kezdeményezéséhez. Az akció még 2011-ben indult el hagyományteremtő céllal, amely során az önkormányzatok, közintézmények, otthonok és magánházak homlokzatán egyaránt lobognak a zászlók, megünnepelve az újszülöttek érkezését. A minap Romhány is csatlakozott a felhíváshoz. 

2022-ben Önkormányzatunk is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom „Babazászló” kezdeményezéshez. A mozgalom célja, hogy a gyermek neméhez illő babazászlóval köszöntünk, minden újdonsült kis romhányi lakost. Reméljük sok új lakót üdvözölhetünk majd - közölték a község hivatalos oldalán

Hozzátették, hogy a zászlók a polgármesteri hivatal épületén kapnak majd helyet, ahol már ki is tűzték az első kék színűt. A zászlóval a település legifjabb lakóját, Hekman Boldizsárt köszöntötték, aki 2022. május 3-án született. 

A bejegyzésben az önkormányzat jó egészséget kívánt a családnak. 

Nemrégiben Patakon, Szügyön, Karancsberényben tűztek ki babazászlókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában