Betegellátás

2022.05.18. 17:20

Európai viszonylatban is egyedülálló skill labor létesült a salgótarjáni megyei kórházban (fotók)

A gyakorlati oktatás minőségét fejleszti az az európai szinten is egyedülálló hiánypótló lehetőség, amely nemrégiben létesült a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban.

Nool

A skill környezetben élethű helyzetek szimulációjával sajátíthatók el az ápolói, általános orvosi és szakorvosi gyakorlat alapvető műfogásai

Forrás: Facebook/Szent Lázár Megyei Kórház

– Az orvosi és az egészségügyi szakdolgozói képzése során kellő hangsúlyt kell fektetni mind a gyakorlati, mind az elméleti tudás megfelelő elsajátítására – fogalmaz közösségi oldalán szerdán közzétett bejegyzésében a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház. Mint írják, az elmúlt években ebben a szegmensben is felerősödött az igény a gyakorlati oktatás minőségének fejlesztésére, s többek között ezért is hozták létre az úgynevezett skill laborokat. 

– Ezek olyan modern szimultációs eszközökkel felszerelt egységek, melyekben az egészségügyi dolgozók és az orvos- és egészségtudományi képzésben tanulók gyakorolhatják a betegellátást – közölték. Ebben a környezetben a szakemberek élethű helyzetek szimulációjával sajátíthatják el az ápolói, általános orvosi és szakorvosi gyakorlat alapvető műfogásait, úgy mint az újraélesztést, az intubálást vagy a szülészeti ultrahang vizsgálatot. Különlegessége, hogy még a manapság legkorszerűbbnek számító laparoszkópos technikában is rutin szerezhető a skill laborokban lévő eszközök által.  

Nemrégiben a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban is létesült egy ilyen modern skill labor, ehhez hasonló összesen 16 megyei oktatókórházban van. Ezek az európai viszonylatban is egyedülálló modern egységek hiánypótló lehetőségek a gyakorlati oktatás tekintetében az egészségügyi intézmények körében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában