Tér

2022.05.06. 18:21

Bunker ad otthont a salgótarjáni civil és baráti közösségeknek

Új közösségi tér nyílt pénteken a megyeszékhelyen, a Budapesti úton.

G.E.

Forrás: H.M., NMH

A Bunker névre keresztelt alagsori helyiségeket az önkormányzattal kötött megállapodás keretében ingyen használhatja a Kulturális Információs és Tanácsadó ( KIT) Egyesület. Az ingatlan – ami a közelmúltban a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati támogatásával újult meg – a továbbiakban baráti társaságok, civil szerveződések programjainak ad otthon. Emellett az azt működtető KIT Egyesület különféle tanácsadásokat is szervez, valamint saját rendezvényekkel is várja az érdeklődőket, amelyekhez társasjátékokat, és technikai eszközöket is biztosít.

– Mindig fontos volt számomra a civil szerveződések sorsa, és az, hogy a Bunkerhez hasonló közösségi terek alakuljanak – hangsúlyozta a megnyitón Tolnai Sándor, a városrész önkormányzati képviselője. – Annak érdekében, hogy ez a hely ma megnyílhasson, komoly összefogás történt. Salgótarján önkormányzata, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő és szervezetek, alapítványok működtek együtt a cél érdekében. Azért, hogy itt otthonra leljenek a különböző baráti és civil társaságok.

A Kit Egyesület által megalapított díjakat is átadták a rendezvényen. A KIT for Help elismerést idén Persik László, Tolnai Sándor és Dudás Nándor vehették át, mivel támogatásukkal előremozdították az egyesület működését. A Bunker díjat pedig azok kapták meg, akik önkéntes munkájukkal hozzájárultak a közösségi tér kialakításához. Az elismerést Szabó Péternek, lapunk munkatársának, Szakács Istvánnak, Oláh Imrénének és Ondrék Lászlónak ítélték oda.

– Örömteli, ha Salgótarjánban, a térségben létrejön valami új kezdeményezés. Ez a hely nem csak megnyílt ma, hanem meg is újult az elmúlt időszakban. Ahogy a Bunker elnevezés is utal rá: itt biztonságban és jól érezheti mindenki magát – fogalmazott Becsó Zsolt. hozzátéve: – Egy új élettér ez minden korosztály számára, jó lenne, ha minden városrészben alakulna hasonló.

Fekete Zsolt polgármester arról beszélt: nagyszerű kezdeményezés révén telik meg újra élettel az ingatlan. Salgótarjánban máshol is vannak hasonló épületek, amit örömmel bíznak a helyi civil egyesületekre, annak érdekében, hogy programokkal és különféle rendezvényekkel töltsék azokat meg.

A megnyitón a Mona Deja Vu Táncstúdió növendékei adtak műsort és Széll László, az egyesület tagja is színpadra lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában