Hősiesség

2022.03.02. 07:48

Kitüntették a kalauzt és a mozdonyvezetőt, akik életet mentettek egy nógrádi vonaton

Hősies helytállásukért vezérigazgatói dicséretben részesítették azt a kalauzt és mozdonyvezetőt, akik egy idős férfi életét mentették meg a Balassagyarmat és Aszód közötti személyvonaton .

Nool

Forrás: MÁV - START Zrt. Facebook oldal

Ahogy arról korábban beszámoltunk, február 15-én kora reggel Balassagyarmat és Aszód közötti személyvonaton Mohora megálló előtt egy idős férfi rosszul lett a szerelvényen, majd eszméletét vesztette. A MÁV-START Zrt. jegyvizsgáló kollégája és a vonaton tartózkodó nógrádkövesdi állomásfőnök azonnal mentőt hívott a 65 év körüli férfihez. Jegyvizsgáló megvizsgálta a beteg életfunkcióit, és a mentésirányító telefonos instrukciói, és a jegyvizsgálói tanfolyamon tanultak alapján elkezdte a szükséges újraélesztést. 

Forrás: MÁV - START Zrt. Facebook oldal

Forrás: MÁV - START Zrt. Facebook oldal

Az állomásra érkezve a mozdonyvezető is csatlakozott az életmentéshez, és együtt küzdöttek a beteg állapotának stabilizálásáért. A perceken belül megérkező mentőegység folytatta az ellátást. A férfit végül stabil állapotban kórházba szállította az Országos Mentőszolgálat. 

A hősies helytállásáért a cég alkalmazottjait Keresztes Péter, a MÁV-START vezérigazgatója személyesen köszöntötte, és vezérigazgatói dicséretben részesítette. Az átadáson részt vett dr. Kormányos László, műszaki és üzemeltetési vezérigazgató-helyettes is – írják a MÁV - START Zrt. közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában