Pályáztak

2022.03.06. 10:23

Ifjúsági házzá alakítják át Bárna régi parókiáját

Bárna régi parókiája hosszú ideig állt üresen, azonban egy pályázat segítségével új funkciót kaphat az épület.

Veres Edina

Itt télen is kulturált módon szórakozhatnak a fiatalok 

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

Az eredeti elképzelés szerint idősek otthonát terveztek kialakítani az ingatlanban, azonban mint az a közelmúltban kiderült, erre egyelőre nem lesz lehetőség. 

Oravecz Roland, a falu polgármestere elmondta: az épületet feltérképezve szembesültek vele, hogy a kialakítása miatt jelenleg alkalmatlan a fent megnevezett szociális célok betöltésére. Ugyanakkor könnyen találtak másik megoldást arra, hogyan töltsék meg az épület falait élettel.  A terveink alapján a parókia eleinte ifjúsági házként fog üzemelni egészen addig, amíg az idősek otthona kialakításához szükséges anyagi fedezet nem áll a rendelkezésünkre. Szerencsére sok a fiatal a településünkön, akik nyáron szívesen gyűlnek össze például szabadidőparkban. Ilyesmire azonban télen nincs lehetőségük, ezért elhatároztuk, hogy kialakítunk számukra egy helyiséget, ahol a közösségük hideg délutánokon is kulturált módon szórakozhat. Természetesen egy önkormányzati dolgozó mindig lesz mellettük az épületben, aki figyel majd rájuk – mondta Oravecz Roland. 

Hozzátette: az épületet tavaly kívülről felújították a közmunkaprogram keretében, míg a belső átalakításra, illetve a berendezések beszerzésének támogatására pályázatot nyújtott be az önkormányzat a közelmúltban. A tervek szerint a fiatalok csocsózhatnak és biliárdozhatnak is majd az ifjúsági házban, amelyben várhatóan egy könyvtárhelyiséget és egy konditermet is kialakítanak majd. Ennek kivitelezése azonban hosszadalmas folyamat, így legkorábban ősszel vehetik birtokba a bárnai tinédzserek a számukra kialakított közösségi teret. 

Oravecz Roland emellett arra is rámutatott: nem tettek le arról az álmukról, hogy a településen létrehozzanak egy idősek otthonát, amely intézmény kialakításához azonban még keresik a megfelelő lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában