Segítségnyújtás

2022.03.10. 19:08

Gyarmati vitézek is adománnyal segítik a háború elszenvedőit

A Vitézi Rend Nógrád megyei Törzskapitánysága is csatlakozott az orosz-ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai lakosoknak szánt adománygyűjtéshez.

Nool

Nagy mennyiségű adományt gyűjtöttek össze a balassagyarmati gyűjtőponton

Forrás: Vitézi Rend Nógrád Megye Facebook-oldala

A Vitézi Rend Nógrád megyei Törzskapitánysága is csatlakozott a Főkapitányi felhíváshoz, mely szerint országszerte humanitárius gyűjtőpontokat kell létrehozni a Kárpátalján élő nemzettestvéreink megsegítésére

– írták március 8-án közzétett bejegyzésükben a rend tagjai. Mint kiderült, az elmúlt napokban nagy mennyiségű adományt gyűjtöttek össze Balassagyarmaton az orosz-ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai lakosok részére. 

 

Csütörtökig összesen 40 tonnányi adomány gyűlt össze, ezek nagy részét pedig mostanra pedig már át is juttatták a magyar-ukrán határon a rászorulóknak – erről friss bejegyzésben számoltak be közösségi oldalukon. Mint írják, a Vitézi Rend Katonai Rendvédemi osztályának három Nógrád megyei tisztje is részt vett a szállítmány Ukrajnába történő eljuttatásában, a balassagyarmatiak által gyűjtött adomány pedig nagyban hozzájárult a szép mennyiségben összegyűlt „nagy egészhez”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában