Magyargéc

2022.03.24. 20:18

Földet vásárolnak a gyümölcsösnek

F. O.

Magyargéc két gyümölcsösében már gőzerővel dolgoznak a helyi közfoglalkoztatottak, akik a tavasszal szokásos fametszést végzik, de emellett a területet is rendbe teszik – mondta el a Nógrád Megyei Hírlapnak Velki Róbert polgármester. 
– Folyamatban van egy harmadik, ugyancsak gyümölcs termesztésére szánt „kertrész” kialakítása is, amire tavaly nyertünk tizenötmillió forintos támogatást. Pillanatnyilag is tart az erre kiszemelt földek adásvétele. A pályázati forrásból ugyanis hat parcellát is vennünk kell a meglévő három mellé, mielőtt nekifogunk a fák telepítésének – fejtette ki Velki Róbert. 
Hozzátette: a közeljövőben körbekerítik az ingatlant. Emellett földmunkákat is végezniük kell, mert jelenleg gazos és bozótos a terület, ahová a facsemetéket szánják. A munkálatokat gépekkel végzik majd, és a tervek szerint még a tavasszal pontot tesznek a legtöbb feladat végére. 
A korábbi elképzelésekkel ellentétben azonban az 540 darab szilvafát nem a mostani aszályos tavaszon, hanem majd a késő őszi hónapokban fogják elültetni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában