Megvadult focisták

2022.03.01. 17:03

Botrányos focimeccs Nógrádban: csapattársak estek egymásnak, a bírót is megütötték

Félbeszakadt a megyei harmadosztály egyik mérkőzése, miután a hazai csapat két játékosa nekiment egymásnak. Később a játékvezetőt is megütötték.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A Balassagyarmati Járási Ügyészség egy testvérpárral szemben emelt vádat garázdaság és rendbontás miatt, akik magatartása miatt 2021 májusában a játékvezetőnek még a szünet előtt le kellett fújnia a megyei III. osztály rangadóját. 

Az említett májusi mérkőzésen a Ludányhalászi az Ipolytarnóc csapatát látta vendégül .

Előbb a hazai csapat két játékosa verekedett össze, majd miután a játékvezető egyikőjüknek piros lapot mutatott fel, a kiállított játékos számon kérte rajta a döntést, és bemosott egyet a bírónak. 

Nem csillapodtak a kedélyek

Ezután meccs elképesztő véget ért. A kiállított játékos és a meccsen nézőként jelen lévő testvére visszaszaladtak a pályára, és kergetni kezdték a korábban kakaskodó csapattársukat, így a játékvezető beszüntette a mérkőzést.

Pénzbüntetésre és eltiltásra számíthatnak

Az ügyészség közleménye szerint a focistaként pályára lépő férfi nyilvános rendezvényen elkövetett kihívóan közösségellenes, személy elleni erőszakban megnyilvánuló cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, a testvére pedig úgy lépett a játéktérre, hogy arra jogosultsággal nem rendelkezett, ezért az ügyészség a sportolót garázdaság bűntettével, míg testvérét rendbontás vétségével vádolta meg. 

Mindkettőjükkel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta vádiratában, továbbá indítványozta, hogy a bíróság a nézőként jelen lévő vádlottat határozott időre tiltsa el a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő mérkőzések látogatásától. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést. 

Rájár a rúd az Ipolytarnócra, nem először esnek egymásnak a fociták

2020 szeptemberében az Ipolytarnóc SE – Kálló SE mérkőzésen egy szabálytalanságot követően elkezdték ütlegelni egymást a játékosok és a drukkerek, amely végül tömegverekedéshez vezetett. 

Egy másik alkalommal Tart fogadta Ipolytarnóc, amikor a meccs végén elszabadultak az indulatok. A vendégek kapusa agresszívan lépett fel a bíróval szemben, aki a sárga lap után kiállította. Ennek eredményeképp a két csapat tagjai összeverekedtek, a mérkőzést beszüntették. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában