Rendkívüli történelemóra

2022.03.07. 20:35

Bayer Zsolt Salgótarjánban: nélkülözhetetlen a politikai rutin!

Hétfő délután Bayer Zsolt közíró látogatott Salgótarjánba, aki előadást, rendkívüli történelemórát tartott a helyi Kohász Művelődési Központban.

Gerhát Karina

Bayer Zsolt az ukrajnai helyzetről is beszélt előadásában

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH

A rendezvényen szép számmal gyűltek össze az érdeklődők, akiket Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője köszöntött. A megyeszékhelyre fókuszálva röviden összefoglalta mindazt, ami a mögöttünk hagyott néhány évben történt. Mindig azzal találkozik az ember, különösképp a közösségi médiában, de a beszélgetések során is, hogy a baloldali városvezetők, aktivisták azt mondják, a jelenlegi kormány bünteti Salgótarjánt, nem nyújt semmilyen támogatást neki, magára hagyja, tulajdonképpen elárulva érzik magukat ezek az emberek. Ezeknek az állításoknak azonban nincs valóságalapjuk. A mögöttünk hagyott nyolc évben olyan nagyságrendű támogatást kapott a megyeszékhely, amire az azt megelőző harminc esztendőben nem volt példa – emelte ki Becsó Zsolt.

Hozzátette: 2006 és 2010 között, amikor a szocialisták kormányoztak, de Salgótarjánnak már fideszes vezetése volt, abban a négy évben a megyeszékhely összesen 32 millió forint működési támogatást kapott. Ehhez képest 2010 és 2014 között, amikor már Orbán Viktor volt a miniszterelnök, ez a város a kormánytól 3,2 milliárd forintnyi működési támogatáshoz jutott.


A folytatásban Bayer Zsolt beszélt a hazánk szomszédságában zajló háborúról, majd egy rendhagyó történelemórát tartott a jelenlévőknek.


Ezt megelőzően hírportálunknak elmondta: 15 éve ismeri Becsó Zsoltot, akit lokálpatriótának tart. Az országgyűlési képviselő mindent megtesz ezért a vidékért. Úgy gondolom, ha mindenki így viszonyulna a szűkebb környezetéhez, mint ő, akkor sehol nem lenne semmi probléma –hangsúlyozta a közíró.


A baloldal egy teljesen ismeretlen jelöltet indít Kelet-Nógrádban az évtizedek óta politizáló kormánypárti képviselővel szemben. Azon kérdésünkre, hogy hogyan látja az esélyeket, illetve véleménye szerint mennyire fontos tényező a mai világban a politikai rutin, elmondta, hogy személy szerint nem ismeri az ellenzéki jelöltet, Becsó Zsolt azonban már bizonyított, rengeteget tett a térség fejlődéséért. A politikai rutin mindig fontos tényező, még úgymond békeidőben is, most azonban a szó legszorosabb értelmében háborús időszaknak vagyunk a részesei, amikor nélkülözhetetlen a politikai rutin – mutatott rá Bayer Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában