Agrárfórum

2022.02.10. 20:05

Újabb támogatások érkezhetnek a nógrádi gazdákhoz is

A járvány alatt megmutatkozó helytállás és az elkövetkező időszak fejlesztési elképzelései egyaránt középpontba kerültek a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban rendezett csütörtök esti agrárfórumon.

Hegedűs Henrik

Forrás: Ladóczki Balázs/NMH

Fotó: Ladoczki Balazs

A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatón előbb Szandai József, a Nemzeti Agrárkamara Nógrád megyei elnöke statisztikai mutatókkal alátámasztva adott tájékoztatást arról, hogy milyen információkkal látta el a szervezet a területen tevékenykedő gazdákat, majd Balla Mihály országgyűlési képviselő mondott köszönetet az ágazat képviselőinek, hogy a pandémia idején nem volt ellátási fennakadás az élelmiszeriparban. Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a 2023 és 2027 közötti szakmai fejlesztésekre tért ki, végezetül Jakab István, az Országgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy az Európai Unió várhatóan hamarosan elfogadja a Magyarország által megfogalmazott komplex stratégiai elképzeléseket.

Fotó: Ladóczki Balázs/NMH

Az eseményről későbbi tudósításunkban bővebben is beszámolunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában