Videó

2022.02.13. 18:54

A szakértő szerint inkább kutya lehetett a nógrádi farkas

A világhírű állatkordinátor Horkai Zoltán is megszólalt azzal a videóval kapcsolatban, amin állítólag egy farkas látható Pásztó közelében.

Nool

Forrás: Shutterstock

Az utóbbi években megszaporodtak a farkasészlelések Magyarországon, ami nem csoda, hiszen az őshonos ragadozónak már újra állandó és szaporodó állománya van hazánkban. A fokozottan védett vad ritkán mutatja magát, tavaly decemberben mégis sikerült lencsevégre kapni Bárna közelében.

Néhány hete egy újabb videó is napvilágot látott, amin a feltöltője szerint szintén egy farkas látható. A Pásztó közelében készült felvételen egy nagy testű, kutyaszerű állat látható, ahogy áthalad a mezőn.

Az esettel kapcsolatban a Nimród Vadászújság felkeresett egy vadállat trénert, aki már több mint 20 éve nevel és képez ki farkasokat a filmipar számára.
Horkai Zoltán állatkoordinátor véleménye szerint ebből a gyenge minőségű felvételből nem lehet egyértelműen meghatározni a vad faját, ám ami biztosan látható, hogy a farokhossza vélhetően meghaladja a farkasét, valamint a bundája árnyalata jóval sötétebb, mint az Európában előforduló példányoké. Bár a terület közvetlen közelében biztosan vannak farkasélőhelyek, a videón szereplőn állat nagyobb valószínűséggel egy házi kutya, mint farkas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában