Rákellenes Világséta

2022.01.09. 18:00

Világsétával támogatják a betegeket a salgótarjániak is

Közel száz résztvevővel csatlakozott vasárnap a Rákellenes Világséta nevű programhoz a Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezete.

Veres Edina

Közel százan vettek részt a nemes célú gyalogláson

Forrás: Hüvösi Csaba/NMH

A merészebb túrázni vágyók a Camping autóbuszállomástól a helyi csillagvizsgáló felé vették az irányt, míg a többiek a Beszterce-lakótelepen tett sétával és a helyi tó megkerülésével teljesítették az előírt egyórás gyaloglást. 

Kreicsi Mária, a liga salgótarjáni alapszervezetének elnöke elmondta: ez a második alkalom, hogy megrendezik az Amerikából induló, egy nap leforgása alatt megvalósuló programot.  Hozzátette: rajtuk kívül a Félegyházi Éva vezette Nordic Walking Senior Klub is örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez.

– A szervezők időzónákra osztották a bolygót, így a résztvevők számára adott volt a gyaloglás időpontja, amely teljesítéséről képeket vagy videókat kellett megosztaniuk a közösségi hálón. Világszerte harminc ország, hazánkból pedig közel negyven település vállalta a sétát, amelynek több célja is volt. Egyfelől így szerettük volna együttérzésünket és támogatásunkat kifejezni a daganatos megbetegedéssel érintettek és hozzátartozóik felé. Másrészt ez egy figyelemfelkeltő akció is volt, hiszen a rák ellen csak világszintű összefogással vehetjük fel a harcot. Mindezek mellett pedig példát kívántunk mutatni, hiszen a rendszeres testmozgás az egészségmegőrzés egyik, ha nem a legfontosabb, alappillére – hangsúlyozta Kreicsi Mária.

Kiemelte: a sétához kapcsolódóan adománygyűjtést is hirdettek az amerikai szervezők, az összegyűlt összeget kilenc, a nemzetközi programban résztvevő rákellenes szervezet között fogják elosztani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában