EU-tanórák

2022.01.24. 14:00

Tanulmányúton gyarapíthatták ismereteiket a nógrádi diákok az Európai Unióról

Az Európai Bizottság által szervezett egynapos tanulmányi úton Nógrád megyéből az NMSzC Táncsics Mihály Technikum és a SÁIK Gagarin Általános Iskola tanulói vettek részt. Élményeikről kérdeztük a résztvevőket.

Gubányi Patrik

A tanulmányi út során Budapest nevezetességeit is megnézték a diákok

Forrás: Beküldött fotó

Az Europe Direct Nógrád Megyei Információs Iroda jóvoltából a gyerekek Európai Unióval kapcsolatos tanórákon vehettek részt. Az Európa Pontban – amely a Millenáris Parkban található – lehetőség volt a foglalkozásokat általános iskolásoknak, középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak is látogatni. 

Az infópont munkatársai többéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, ezen tudásukkal tartottak interaktív EU-tanórákat. A látogatások előre összeállított, valamint az iskola által választható, az osztályok igényeinek megfelelően testreszabható programelemekből épülnek fel. A program célja, hogy a szervezők a fiatal korosztálynak minél szélesebb körű uniós ismereteket adjanak át. 

A diákok az interaktív feladatok mellett profi idegenvezető kíséretében többórás városnézésen is részt vehettek. A SÁIK Gagarin Általános Iskola végzős osztálya idén januárban utazott a tanulmányútra. 

Kirándulásunk Budapestre kifejezetten hasznos, mégis élvezhető volt – mondta a Noolnak Kakuk Luca, a SÁIK Gagarin Általános Iskola tanulója, aki elmesélte azt is, hogy a nap első részében egy érdekes órát tartottak nekik az Európai Unióról, amelyben játékos formában új dolgokat tudtak meg a témáról. A csoportmunka, amelyben egy gondolattérképet készítettek, még jobban feldobta a hangulatot. 

A személyes kedvencem a városnézés volt. A pesti és a budai oldalon is egyaránt jártunk, Budán pedig utolsó állomásnak megálltunk a Halászbástyánál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt az Országházra és a hömpölygő Dunára. Összességében nekem nagyon tetszett, mert új információkkal gazdagodtam, valamint a barátaimmal is eltölthettem egy élményteli utazást a fővárosban – fejtette ki a tanuló. 

Salamon Anna is úgy érzi, hogy egy páratlan lehetőséget kapott az osztályával. Érdeklődésünkre elmondta, hogy elsőként egy EU-s órán vehettek részt, melynek célja az volt, hogy minél többet megtudhassanak az Európai Unió működéséről és feladatairól. Az előadó nagyon érdekes témákról beszélt, a játékos feladatok alatt pedig mindenki kifejthette véleményét a témáról. 

Ezután ellátogattunk a Hunyadi várba, ahol az osztály vidám hangulatban foghatta meg egyszerre Anonymus tollát, ez volt az én kedvenc pillanatom – mesélte az általános iskolás. 

 

A salgótarjáni Gagarin Általános Iskola diákjai hasznosnak s ugyanakkor érdekesnek is találták a közös kirándulást 

Forrás: Beküldött fotó

Sok szép emlékkel gazdagodtak – A NMSzC Táncsics Mihály Technikum tanulói, Lenkei Fanni és Mucsina Panni elmondták: a tavaly novemberi tanulmányút érdekes és élménnyel teli volt. Részt vettek egy színvonalas városnézésen, így jobban megismerhették Budapestet és meghallgattak egy Európai Unióról szóló előadást. A legemlékezetesebb momentum a Marriott Hotel körbejárása volt számukra, de rengeteg új emlékkel gazdagodtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában