Felújítás

2022.01.09. 06:54

Ingatlanokat tesznek rendbe Felsőtoldon több elnyert támogatásnak köszönhetően

A Magyar Falu Program pályázatán több támogatási kérelmét is pozitívan bírálták el Felsőtold önkormányzatának.

Gulyás Edina

Ingatlan vásárlására 5 millió forintot fordítottak

Forrás: Beküldött fotó

 A különféle célokra elnyert összegek egy részéből már meg is valósultak a fejlesztések. A faluház felújítására közel 19 millió forintot kaptak, ebből kicserélték a tetőn a cserepet és a nyílászárókat, megtörtént az épület szigetelése, előtető és mozgáskorlátozott feljáró is épült. 

– Az ingatlan felújítása elkészült – fogalmazott Nagyváradi István, a község polgárestere, aki arra is kitért: – Szintén a fenti programban 5 millió forintot nyertünk, amelyet használaton kívüli ingatlan megvásárlására fordíthattunk. A támogatásból, azonkívül, hogy megvettünk egy régi épületet, annak tetőszerkezetét is felújítottuk. A teljes korszerűsítést önerőből nem tudjuk megoldani, így további pályázati forrásokat keresünk a beruházás megvalósítására. 
Mint mondta, a tervek szerint közösségi házként funkcionál majd a felújítást követően az ingatlan. A faluvezetés az előttünk álló esztendőben is él majd a pályázati lehetőségekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában