BUÉK

2022.01.01. 08:45

A nógrádiaknak is reményekkel indul az újév

Megkérdeztünk néhány polgármestert és az utcán szembejövőket is arról, hogyan értékelik az elmúlt évet, illetve mit várnak az újtól. Portálunknak az idei év sikereiről és nehézségeiről is beszámolhattak, mindkettőből kijutott 2021-ben.

Gubányi Patrik

BUÉK

Forrás: MW

Fotó: Szakony Attila

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere az igazi értékek erősödését reméli 2022-től.

– A 2021-es esztendő számomra a remény éve volt, a koronavírus elleni oltásnak köszönhetően az emberek visszakaphatták régi életüket. Akik eddig még nem éltek az oltás lehetőségével, azokat arra biztatom, hogy kérjék a vakcinát, hiszen csak így tudják megóvni magukat és szeretteiket a vírusmutációktól. Bízom abban, hogy 2022-ben az összefogás léphet a széthúzás helyére, az igazi értékek, mint a család, a barátok és az egészség kaphatják meg megérdemelt helyüket az életünkben. Ezekkel a gondolatokkal kívánok mindenkinek az új évre egészséget és boldogságot. 

Karancslapujtő első embere, Baksa Sándor is bízik abban, hogy 2022-ben visszakaphatjuk a járvány előtti életünket. 

– A beruházások befejezésének esztendeje volt 2021, én úgy gondolom, sikeres évet zártunk. A lakosság nagyon fegyelmezetten vette a koronavírus-járvány elleni óvintézkedéseket, ezért nem kellett bezárnunk egyik intézményünket sem. A pandémiára való tekintettel minimálisra csökkentettük rendezvényeink számát. A helyieknek persze hiányoznak, hiszen ezek a mulatságok összetartják a közösséget. Bízom benne, hogy hamarosan visszatérhet az életünk a régi kerékvágásba. Boldog új évet kívánok minden nógrádinak! – mondta Baksa Sándor. 

Farkas Attila, Pásztó polgármestere elmondta, 2021-ben rekordévet zártak. 

– Kétségekkel kezdtük meg 2021-et, hiszen Pásztó önkormányzata tartott attól, hogy anyagi nehézségekkel kell majd szembenéznie. Szerencsére ez nem így lett, annyira nem, hogy rekordösszegű bevétel jött a városnak! Sajnálatos módon sok pásztói lakos is elhunyt a koronavírus miatt. Abban reménykedem, hogy 2022-ben búcsút inthetünk a pandémiának, ezért nem is kívánok mást, minthogy mindenki egészséges legyen! – fejtette ki Farkas Attila. 
 

Megkérdeztük: Hogyan értékeli 2021-et?

Kántor Zoltán: – Az új év számomra már most változásokat hozott, új munkahelyen kezdek, amit izgatottan várok. 2021-ben megszületett a kisfiam, ez a momentum volt a legmeghatározóbb nekünk. Gyorsan eltelt az óév, kívánom, hogy az elkövetkezendő időszak mindenkinek szeretetben és boldogságban teljen. 

Oszvaldné Kis Judit: – Boldogságot várok az új esztendőtől. A koronavírus sokak életére kihatással volt, de a karantén időszakát mi próbáltuk pozitívabban felfogni, hiszen így sokkal több időt tölthettünk együtt a családdal. Bízom benne, hogy 2022-ben az örömteli pillanatok, a szeretet, illetve a család lesz a főszerepben. 

Kövesdi Krisztián: – Életünket alapjaiban meghatározó évünk volt. A járvány miatt bezártak az üzletek, korlátozások voltak, emiatt úgy érzem, hogy az emberek elhidegültek egymástól. Szeretném, ha 2022-ben már nem kellene a járványtól félnünk. Úgy gondolom, hogy egy sikeresebb, boldogabb évnek nézünk elébe. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában