Fényképes visszatekintő

2021.12.28. 18:02

Ez történt 2021 júniusában Nógrád megyében (galéria)

Júniusban a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat enyhítették, az élet is visszatért a rendes kerékvágásba a nyári időszak kezdetén.

NMH-összeállítás

Salgótarján - Megtartották a megyeszékhely népszerű, széles körben ismert eseményét, a Salgó Rallyt. A kép a díjátadón készült.

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A fentieknek megfelelően számos rendezvényt tartottak júniusban a megyében. A nemzeti összetartozás napja nyitotta a sort, a trianoni békediktátum aláírásának százegyedik évfordulójáról szinte minden településen megemlékeztek. Több egyházi ünnep is erre az időszakra esik. Úrnapjára például a mai napig virágszőnyeggel ékesítik a római katolikus templomokat. Igazi különlegességnek is tanúi lehettek fotós munkatársaink: a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen lovas zarándoklatot tartottak. 
Sporteseményekben sem szűkölködött ez az időszak, például megtartották a nagy múltra visszatekintő Salgó Rally futamait is. A hagyományos, nyár elején megtartott rendezvények közül említést érdemel a mátraterenyei palacsintafesztivál mint a vidék egyik jellegzetes gasztronómiai eseménye. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában