Visszatekintő

2021.12.30. 17:17

Ez történt 2021 augusztusában Nógrád megyében (fotók)

Augusztus Szent István-napi ünnepeiről nevezetes, szinte minden településen tartottak rendezvényt ezen a napon. Természetesen falunapokban és fesztiválokban sem volt hiány a nyár utolsó hónapjában.

NMH-összeállítás

Augusztus 15-e a mátraverebély-szentkúti kegyhely nagybúcsúja, ilyenkor érkezik ide a legtöbb zarándok határokon innenről és túlról. Szent István-napján Csécsén tartotta ünnepi közgyűlését a Nógrád Megyei Önkormányzat. 

A nyár végén hagyományosan egymást érik a falunapok és más települési rendezvények is. Nyúlfesztivált tartottak Rimócon, ahol a tapsifüleseknek szépségversenyt is rendeztek a szervezők. Ismét megtartották Varsányban a lepényfesztivált: a mazsolás, a kapros és a fahéjas-túrós, valamint a káposztás finomságnak egyre több a rajongója országszerte. Kétbodonyban a szilvát ünnepelték a fesztiválozók, különösen gombócba főzve tett szert nagy népszerűségre ez a gyümölcs. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában