támogatás

2021.11.21. 21:00

Újabb támogatások révén szépülhet a község

Több támogatás is érkezett Palotásra a közelmúltban a Magyar Falu Programnak köszönhetően.

N. O.

Szabó Mihály polgármester portálunknak elmondta, hogy minden így elnyert támogatásnak nagyon örülnek, hiszen ezek biztosítják a falu fejlődését. Az egyik pályázat során például a temető infrastrukturális fejlesztésére közel ötmillió forintot használhatnak fel.

– A kapott összegből az utcai oldalon lévő kerítést szeretnénk megcsinálni, valamint a kis és nagy kaput is cserélni kellene, hiszen ezek igen rossz állapotba kerültek az elmúlt hosszú évek alatt, ugyanis még valamikor a 1970-es években épültek – közölte Szabó Mihály. Hozzátette: ezen túlmenően közterületi játszótér kialakítására csaknem ötmillió forint támogatásban részesült a helyi önkormányzat. Mivel egyre több gyermek születik a településen és a környéken, így komoly igény mutatkozik a játszótérre. A Nefelejcs úton pedig már van egy, amelyet most további játszóeszközökkel bővítenek majd a csemeték nagy örömére.

A település vezetője arra is kitért, hogy közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre és bértámogatásra is mintegy ötmillió forintot nyertek el a programban. A tervek szerint a támogatásnak köszönhetően egy közösségszervező dolgozót szeretnének alkalmazni egy éven keresztül, valamint eszközöket is vásárolnak majd a művelődési házba. – Többnyire technikai eszközöket szeretnénk beszerezni, amelyek hozzájárulhatnak a művelődési ház megfelelő működéséhez. Az intézményben egyébként jelenleg is korszerűsítés zajlik. Ezen túlmenően több beruházás is zajlik a faluban, így az általános iskola teljes körű felújítása.

Ezek is érdekelhetik