Oltási akcióhét: segítik a lakosságot a Nógrád megyei önkormányzatok

Segítik szűkebb hazánk önkormányzatai a lakosokat az oltási akcióhét során, hogy mindenki megszerezhesse a koronavírus elleni védelmet.

Nagy Orsolya

Eger, 2021. november 9. Beoltanak egy férfit a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával az egri Markhot Ferenc Kórház oltópontján 2021. november 9-én. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Mint arról beszámoltunk: az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány november 22–28. között tart oltási akcióhetet a kórházi oltópontokon megyénk öt városában.

Piliny önkormányzata igény esetén, rászorultsági alapon biztosítja a helyieknek azt a lehetőséget, hogy a falubusszal jussanak el az oltópontra – jellemzően Szécsénybe vagy Salgótarjánba – az oltási akcióhéten – közölte Lehoczki Szabolcs polgármester.

Hozzátette: már az oltási kampány kezdetén is működött ez a gyakorlat. Zömmel egyedül élő idős emberek vették igénybe, akiknek a regisztrációban is segítséget nyújtottak a hivatal munkatársai. A polgármester arról is beszámolt, hogy Pilinyben viszonylag magas az átoltottság, a lakosság nagy része már megkapta a vakcinát.

Oltási helyszínek

Balassagyarmat

Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet

Bátonyterenye

Egészségház

Pásztó

Margit Kórház

Salgótarján

Szent Lázár Megyei Kórház

Szécsény

Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum

Sándor József, Vizslás polgármestere elárulta, hogy mindenben segítik a lakosokat az oltással kapcsolatban. A héten több helyi is kérte az önkormányzat segítségét, hogy eljussanak a salgótarjáni oltópontra, őket falubusz szállítja a kórházig. Emellett minden vasárnap ingyenes tesztelés zajlik az orvosi rendelő udvarán, amelyben nagy szerepet vállalnak a helyi nővérek, valamint a háziorvos is.

Frenyó Gábor, Szügy polgármestere kiemelte: már korábban, a vírus harmadik hullámában is támogatták a helyieket, hogy oltáshoz jussanak. Jelenleg azonban még nem érkezett igény arra, hogy segítségre lenne szükség az oltópontra való eljutásban, ugyanakkor az önkormányzatnak van a tulajdonában egy mikrobusz, amely adott esetben segít a lakosok szállításában.

A település vezetője kitért arra is, hogy az önkormányzatnál dolgozik egy szociális segítő hölgy, aki rendszeresen hangsúlyozza az ellátottaknál az oltás fontosságát.

Erdőtarcsán is támogatják a lakosokat abban, hogy mindenki hozzájuthasson az oltóanyaghoz.

– Eddig még nem jelezték, hogy szükség lenne segítségre, azonban bármikor előfordulhat, hogy az önkormányzat falubuszára igényt tartanak a hét során. Természetesen ebben az esetben azonnal megszervezzük az utazást a pásztói kórházba a helyieknek, mint ahogy azt korábban is tettük, hiszen pont az ilyen célokra van a busz – mondta Markó Róbertné, a falu polgármestere. Kifejtette: e hét szombaton egészségnapot tartanak, mely során a háziorvos több lakost is beolt majd.

Szebenszkiné Palik Katalin, Erdőkürt polgármestere kiemelte, hogy eddig nem kért senki segítséget az utazásban, de amennyiben valaki jelzi, akkor falugondnoki autóval viszik el a lakosokat az oltópontra. A faluban szinte mindenki be van oltva, sokan már a harmadik vakcinát veszik fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában