Folytatódik az oltási akcióhét Nógrád megyében

A kormány december 5-ig, vasárnapig meghosszabbította az oltási akcióhetet. Jövő héten Nógrád megye négy városában előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat 7-től 19 óráig.

G. K.

Eger, 2021. november 24. Beoltanak egy nõt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztetõ adagjával az egri Markhot Ferenc Kórház oltópontján 2021. november 24-én. A november 22-tõl 28-ig tartó oltási akcióhéten regisztráció és elõzetes idõpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelõkben is. MTI/Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

– Salgótarjánban, a Füleki úti kórházi oltóponton, továbbá Balassagyarmaton és Pásztón szintén a kórházakban várják az oltásra érkezőket. Emellett Szécsényben, az Egészségügyi Centrumban is fel lehet venni a vakcinát – tájékoztatott a Nógrád Megyei Kormányhivatal.

Mint írták: a november 22-én kezdődő oltási akcióhét sikerére való tekintettel minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy harmadik dózisát szeretnék felvenni. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek, ebben az esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el.

Javasolják, hogy aki már korábban regisztrált, foglaljon időpontot. Az oltásokra továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók kinyomtatva, kitöltve és aláírva magukkal viszik a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot – utóbbi a harmadik oltás esetén is szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában