koronavírus

2021.11.02. 09:46

Csach Gábor: megkezdődött a Covid-részlegek bővítése a balassagyarmati kórházban

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot a várost érintő koronavírus-helyzetről.

Nool

Mint arról a polgármester beszámolt a fertőzésszám lassan emelkedik, a városban az elmúlt 11 napban 14 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, továbbá 17 kontakt személyt helyeztek házi karanténba. Karanténba került a Szabó Lőrinc iskola 2/a osztálya és a Penny Market üzlet néhány dolgozója is.

A kórházban már 54 koronavírus fertőzött Nógrád megyei beteg fekszik a normál, és 11 koronavírus-fertőzött az intenzív osztályon, ebből 6 beteg balassagyarmati. Emiatt megkezdődött a covid-részlegek bővítése is. Egy hete még fele ennyi kórházi beteg volt – írja a városvezető.

A koronavírus és az influenza vírus terjedése miatt a kórházban október 29. óta teljes látogatási tilalom lépett életbe.

Csach Gábor arról is beszámolt, hogy 60 év alattiak is elhunytak az elmúlt héten, és olyanok is rossz állapotban vannak, akik oltottak. Ezért a polgármester arra kér mindenkit, hogy aki július előtt kapta meg a második oltását, konzultálva háziorvosával feltétlen vegye fel a harmadik oltást, különösen akkor, ha veszélyeztetett. Továbbá, aki felső légúti, lázas betegségben szenved több napja, azonnal forduljon orvoshoz és mindenféleképpen teszteltesse magát, mert az elhanyagolt, nem megfelelően kezelt covid-betegség halálos lehet oltottság esetén is.

Ezek is érdekelhetik