koronavírus

2021.11.25. 10:21

Csach Gábor: még nem robbant be a járvány negyedik hulláma Nógrád megyében

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy a városban 34 fertőzöttet és 92 kontaktszemélyt azonosítottak.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Mint arról a polgármester közölte, az utóbbiak közt van a Kiss Árpád iskola 4.b, és 5.b osztálya, a Dózsa iskola 4.b, és 5.b osztálya, valamint a Mikszáth Szakközépiskola 9.d osztálya és a Mosoly EGYMI óvodai csoportja és a Bölcsőde Csillag csoportja.

A város első embere arról tájékoztatott, hogy a fertőzés növekedési üteme az elmúlt két hétben kissé lassult, jelenleg napi 4,8 fő, amely százezer lakosra vetítve 33 főt jelent. Ez kifejezetten alacsony fertőzöttségi mutató a mostani hullámban, hiszen az országos heti mozgóátlag szerdán 100 fő felett volt, Nógrád megye tizedik helyen áll 97 fővel százezer lakosra vetítve. Balassagyarmaton és egyelőre Nógrádban is szerencsére még nem robbant be a járvány negyedik hulláma.

Hozzátette, hogy ez a viszonylagos nyugalom érzékelhető a kórházban is, ahol még mindig csak lassan emelkedik a covid-betegek száma, az intenzív osztály leterhelt.

A polgármester azt is közölte, hogy rendkívül népszerű az oltási akcióhét a városban. Hétfőn 480, kedden 430, de szerdán is közel 400 főt oltottak be 90 százalékban harmadik oltással a kollégák.

Hozzátette: a Reménysugár anya és gyermekotthoni részlegén teljes látogatási tilalom lépett életbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában