világnap

2021.11.19. 19:31

7+1 kérdés, amire csak az erősebbik nem képviselői tudják a választ

Ahogy létezik nőnap, úgy létezik nemzetközi férfinap is, amit november 19-én, azaz ma ünnepelhetnek meg az erősebbik nem képviselői.

K. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A nemzetközi férfinapot először 22 éve, 1999. november 19-én tartották meg Trinidad és Tobagóban, az ENSZ támogatásával. Magyarországon 2009-től szerveznek a nemzetközi férfinaphoz köthető rendezvényeket.

A nemzetközi férfinap célja, hogy a fiúk és a férfiak egészségére hívja fel a figyelmet, valamint hangsúlyozza a nemek közötti egyenlőséget. Ezen kívül elítél minden a férfiak ellen szóló diszkriminációt és hangsúlyozza az elért eredményeiket a férfiak hozzájárulását a közösség, a család, a házasság és a gyerekekkel való törődésben, valamint elismeri a közösségben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

Emellett lehetőséget teremt arra is, hogy elismerjék az olyan férfiak érdemeit, akiknek van munkája, a hétköznapokon a munkahelyükön dolgoznak, emellett egyenlően részt vesznek a háztartási munkában, ha van gyermekük, akkor az ő ellátásukban és nevelésükben, és egyenlő társai partnerüknek. Törődnek és odafigyelnek a barátaikra, részt vállalnak szűkebb közösségük és nemzetüket terhelő gondokból.

Ez alkalomból hoztunk nektek kvízt, csupa olyan kérdéssel, amikre csak a rátermett férfiak tudják a választ! Nektek megy a telitalálat?

1.
Nevezd meg a képen látható elektromos szerszámot!
2.
Milyen autóalkatrész látható a képen?
3.
Mivel lehet tüzet csiholni?
4.
Kinek kell először belépni az ajtón egy éttermi randevún?
5.
Mire használják a képen látható eszközt?
6.
Hány darab Star Wars rész készült összesen?
7.
Ki nyerte a 2021-es labdarúgó Európa-bajnokságot?
8.
Mit jelent a nők nyelvén a "Nincsen semmi!" kifejezés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában