elkeserítő állapot

2021.10.16. 15:40

Vizeletszag és szemét: elkeserítő a látvány a tarjáni aluljárók környékén

Orrfacsaró vizeletszag, ismeretlen eredetű foltok és szétdobált szemét. Időről időre elkeserítő állapotok uralkodnak a salgótarjáni vasútállomás és buszpályaudvar szomszédságában lévő gyalogos aluljárókba. Néhány járókelő nehezen tolerálja a helyzetet.

Nool

Tettünk egy kört és szétnéztünk az említett környéken. Az aluljárókhoz közeledve nem csak a szétdobált szemét szúr szemet, hanem a gyanús eredetű foltok is, amelyek arról árulkodnak, hogy egyesek közvécének használják a járófelületet, ami borzalmas szagokkal jár. Arról már nem is beszélve, hogy olykor a hajléktalanok mellett a kéregetők is megjelennek a felszín alatt, akik szintén zavarják a járókelőket.

Egy sörös dobozzal néztünk farkasszemet az aluljáró bejáratánál| Fotó: K. K. / Nool

A városlakók nem új keletű problémával állnak szemben. Bár a területet a közmunkások naponta takarítják, a szeméthalmok folyamatosan újratermelődnek. Ez alól sajnos a vasútállomás sem kivétel, ahol szintén elkeserítő állapotok uralkodnak. Hiába található az állomáson illemhely, mégis sokan a falak tövében, vagy egyszerűn a padok mentén végzik szükségleteiket. Erről nyomok is árulkodnak. A tisztaságot az állomást takarító személyzet próbálja fenntartani.

Gyanús eredetű foltok, amelyek arról árulkodnak, hogy egyesek közvécének használják a járófelületet | Fotó: K. K. / Nool

Megkérdeztünk néhány várakozó utast is, mi a véleménye a kialakult helyzetről. – Előfordul, hogy a váróteremnél megrázó élményben van részünk. Láttunk már megbotránkozóan viselkedő fiatal párt, akiket úgymond nem zavart a közönség, de a jegyre és egyéb dolgokra kéregetők is okoztak már kellemetlenséget – mesélte portálunknak az egyik utas. – Az aluljárót is jobb inkább kerülni – fűzte hozzá a mellette várakozó, aki inkább a síneket használja közlekedésre az aluljárók helyett.

Az állomásról levezető lépcsőn sem más a helyzet | Fotó: K. K. / Nool

Megkerestük a MÁV-ot is, akik kérdésünkre azt válaszolták, hogy mindent megtesznek az állomások rendjének biztosítása, a minőségi utaskiszolgálás érdekében. A minden állomáson kifüggesztett állomási rend ellenére, sajnos sok esetben találkoznak a vasúttárasság munkavállalói olyanokkal, akik nem utazási szándékkal tartózkodnak a területen, illetve olyan utasokkal, akik megsértik, nem tartják be az állomási rendet és nincsenek tekintettel még utastársaikra sem.

A társaság arról is tájékoztatott, hogy az állomási rend fenntartását Salgótarjánban folyamatos, 24 órás őrszemélyzet biztosítja, valamint minden vasutas munkavállalónak feladata a MÁV vagyontárgyainak a védelme. Továbbá szabálysértés, vagy bűncselekmény esetén a rendőrség intézkedik, illetve jár el az elkövetővel szemben a vasúti területen is, így a megyeszékhelyi állomásokon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában