mulatság

2021.10.10. 09:40

Szüreti fesztivállal és bállal várták a látogatókat Hollókőn

Az ősz mindig különleges Hollókőn.

L. J.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

A település lakói az októbert várják azért, hogy egy nagyszabású Szüreti Fesztivállal ünnepeljék meg a termények betakarítását. Így a helyiek díszes népviseletbe öltözve a Palóc úttól az Ófalun át, lovasok, hintók, póni hintó, néptáncosok és maskarások kíséretében vonultak fel múlt szombaton. Ezzel köszöntve a bőséges termést. Majd a vendégeket a Pajtaárok színpadán táncosok és népi muzsika szórakoztatta.

Elsőként a Hollókői Táncegyüttes lépett fel, utána a kisbíró kihirdette, hogy mi történt az elmúlt évben a faluban. Ezt követően színpadra lépett még az Üllési Fonó Néptáncegyüttest, illetve koncertet adott a Folt zenekar is. A fesztiválon résztvevők a bor készítésének első lépéseit is megismerhették, valamint a frissen készült mustot is megkóstolhatták. Emellett a kézműves vásárban válogathattak a portékák közül. A napot az első alkalommal megrendezésre kerülő Palócföldi táncházzal zárták a Dr. Román András Látogatóházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában