köszönet

2021.10.22. 13:50

Műsorral, ajándékkal és közös ebéddel is kedveskedtek a nógrádi szépkorúaknak

Október az idősek hónapja, ezért ilyenkor szűkebb hazánk valamennyi településén köszöntik a szépkorúakat. Nem volt ez másképp a somoskőújfalui Naplemente Idősek Klubjában sem, ahol már hagyománnyá vált, hogy minden esztendőben műsorral, ajándékkal, illetve közös ebéddel kedveskednek a szépkorú tagoknak.

Gerhát Karina

Az idősek hónapja kiváló alkalom arra, hogy értékeljük szüleinket, nagyszüleinket, hálásak legyünk azért, amit értünk tettek, és kimutassuk, hogy felnézünk rájuk

Forrás: NMH

Fotó: H.M.

A közös ünnepség elején dr. Fényszarusy Zsuzsanna, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket.

– Az idősek napjának megtartásával minden évben az a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a szépkorúak tiszteletére. Nem szabad megfeledkeznünk az életútjuk során elvégzett munkájukról, hiszen nélkülük mi sem lehetnénk ott, ahol vagyunk – kezdte gondolatait az igazgató. Hozzátette: fontos elismernünk, amit életük során elértek és ránk hagytak, hiszen elődeink alapjaira építkezünk most, ahová a jövő nemzedékei is fognak.

– Az idősek hónapja kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk a szépkorúak irányába tanúsított, néha-néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. Felgyorsult világunkban a mindennapi teendők mellett sokszor pont azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a törődésre. Köszönettel tartozunk nekik, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben is megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk és majd a nyomdokukba léphessünk. Fontos felismernünk, hogy az idő múlásával minden változik, de ki ne emlékezne jó szívvel dédnagyszülei történeteire, nagymamája finom főztjére? Azokra az emberekre, akik mindig mellettünk álltak, támogattak és szerettek bennünket. Ezeket az emlékeket szívünkben őrizzük. Azonban az ilyen értékeket meg kell élni, azért biztatok mindenkit arra, hogy töltsünk minél több időt idős szeretteinkkel, ismerőseinkkel, és gyűjtsünk annyi közös emléket, amennyit csak lehet – emelte ki dr. Fényszarusy Zsuzsanna.

Az idősek hónapja kiváló alkalom arra, hogy értékeljük szüleinket, nagyszüleinket, hálásak legyünk azért, amit értünk tettek, és kimutassuk, hogy felnézünk rájuk
Fotó: H.M. / NMH

Ezt követően a helyi Dr. Krepuska Géza Általános Iskola diákjai az alkalomhoz illő versekkel köszöntötték a szépkorúakat.

Mindezek után dr. Tóth László polgármester mondta el az ünnepre szánt gondolatait, és az önkormányzat nevében köszöntötte a Naplemente Idősek Klubjának a tagjait.

– Köszönöm, hogy ismét meghívtak ezen alkalomra is, hiszen mindig szívesen vagyok a helyi szépkorúak között. Jó együtt lenni, közösen gondolkodni, ünnepelni. Az idősek napjának jelentőségén gondolkodva az ötödik parancsolat szavai jutottak eszembe, ami így hangzik: Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ád te néked! A legtöbb nagyszülő azt tapasztalja, hogy az unokák sajnos már többek között ezt a parancsot sem tartják be. Pedig napjainkban is nagyon fontos lenne, hogy értékeljük a szüleinket, nagyszüleinket, hálásak legyünk azért, amit értünk tettek, és kimutassuk, hogy felnézünk rájuk. A Biblia is azt mondja, hogy a szülőknek a gyermekek ékességének kellene lenniük. Ehelyett azt látjuk, hogy ez talán egyre inkább háttérbe szorul, a mai fiatalok nem tisztelik annyira a szüleiket. Azonban régebben ez nem így volt, ma sajnos más világot élünk. Kérek mindenkit, bánjon tisztelettel az idősekkel, szüleivel, nagyszüleivel, hiszen ők azok, akik rengeteg áldozatot hoztak már értünk az életük során – zárta gondolatait dr. Tóth László.

A remek hangulatú összejövetel kitűnő alkalmat biztosított a régi emlékek felidézésére, beszélgetésre, közös ebédre
Fotó: H.M. / NMH

Ezen szavak elhangzása után Molnár Lászlóné, a Naplemente Idősek Klubjának egyik tagja verssel és néhány jó szóval kedveskedett társainak. Ezt követően pedig a klub soron következő legrégebbi tagját, Budai Jánosnét ajándékcsomaggal köszöntötte a vezetőség, azonban a többiek sem maradtak meglepetés nélkül. A remek hangulatú összejövetel a helyi Kiskút Néptánccsoport négy tagjának produkciójával, illetve közös ebéddel, beszélgetéssel zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában