elismerés

2021.10.11. 17:08

Lapunk újságírója vehetette át a Piliny Községért kitüntetést

Lapunk újságírója, Szenográdi Ferenc átvehette a Piliny Községért kitüntetést néhány héttel ezelőtt Lehoczki Szabolcs polgármestertől.

F. O.

Hat évtized után még mindig tájékoztatja az olvasókat a kitüntetett újságíró

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Megtisztelő volt, hogy díjjal jutalmazták a munkámat a településen. Különösen közel áll a szívemhez Piliny, mert tíz évvel ezelőtt megkért a falu polgármestere, hogy írjam és szerkesszem a helyi újságot. Ez az oka annak, hogy közel kerültem az ott élő emberekhez. Az elismeréssel pedig még inkább érzem, hogy ez a szimpátia kölcsönös – mondta a Szécsényben élő és a környék életéről rendszeresen tudósító Szenográdi Ferenc.

Elárulta: hosszú út vezetett idáig – bár már nyolcvanhárom éves –, de még mindig szívesen és nagy lelkesedéssel dolgozik. A pilinyi újságot már nem szerkeszti, de a megyei hírlapban hat évtizede rendszeresen jelennek meg írásai.

Hat évtized után még mindig tájékoztatja az olvasókat a kitüntetett újságíró
Fotó: L. B. / NMH

– Gyerekkoromban az volt az álmom, hogy filmrendező leszek, de végül a pedagógusi pályát választottam, és kicsit sem bántam meg a döntésemet. Az írás már középiskolás koromban is foglalkoztatott, és korán kapcsolatba kerültem a Nógrád Megyei Hírlappal. Már tanítottam, amikor próbáltak elcsábítani a diákok mellől, de annyira szerettem oktatni az ifjúságot, hogy mellettük döntöttem és még a nyugdíj mellett is óraadó maradtam néhány éven keresztül – mesélte a kitüntetett.

Mint mondta, ő olyan újságíró, aki szeret megjelenni a helyszíneken és a személyes találkozások mindig hozzájárultak ahhoz, hogy jó kapcsolatokat alakítson ki és így hitelesen tudja tájékoztatni az olvasókat. A legfontosabbnak pedig a kiegyensúlyozott, boldog családi életét tartja, ami végigkísérte egész pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában