hivatástudat

2021.10.25. 18:30

Két településen is lelkiismeretesen végzi munkáját a magyargéci jegyző

Lőrik Edit, a Nógrádmegyeri Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője szerint a felek közös megértésével oldhatók meg a mindennapok során felmerülő problémák.

Sz. F.

Lőrik Edit, a közös önkormányzati hivatal jegyzője Fotó: Sz. F.

– A sokrétűség, a felelősségvállalás teszi igazán vonzóvá a munkámat. Örülök, amikor az ügyfelek elégedetten távoznak, amikor látom, hogy fejlődik a falu, s abban az én munkám is benne van – vélekedett Lőrik Edit, a Nógrádmegyeri Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, aki nagyrészt a Magyargéci Önkormányzati Hivatalban látja el feladatait.

A közös hivatal aljegyzője pedig a szomszédos Nógrádmegyerben dolgozik, de természetesen, ha szükséges, ott is bekapcsolódik a munkába. Legutóbb az óvodai dolgozók besorolásában kérték ki a véleményét.

Lőrik Edit, a közös önkormányzati hivatal jegyzője
Fotó: Sz. F.

Lőrik Edit Szécsényben, a Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumban érettségizett, majd műszaki menedzseri diplomát szerzett. Ismereteit többek között pályázatok írásában is hasznosítani tudta. Később, munka mellett, a közgazdasági egyetem igazgatási szakán tanult tovább. Munkája során fontosnak tartja a jó kapcsolatot kollégáival, az önkormányzat képviselőivel, a település civil szervezeteivel, a Roma Kisebbségi Önkormányzattal és természetesen a falu lakosságával.

Úgy véli, a mindennapi ügyeket, problémákat közös megértéssel lehet a leghatékonyabban megoldani.

Azt vallja, hogy munkájában első az ügyfél. Amikor bekopogtatnak hozzá, félreteszi azt, amivel dolgozik és csak az ügyféllel foglalkozik, mert tudja, az ügyfél számára a saját problémája a legfontosabb.

– Editke jó pályázati munkákat készített, részt vett a projektek lebonyolításában és elszámolásában. Neki is köszönhető, hogy pályázati pénzekből sok mindent meg tudtunk valósítani – vélekedett róla Velki Róbert, a falu polgármestere. Hozzáfűzte: szakmailag jól felkészült szakember, munkáját a testület megelégedésére látja el.

Lőrik Edit arra is büszke, hogy a falu virágosítását annak idején ő javasolta a hivatalban, és a polgármester is azonosult a parkosítás gondolatával.

– Bár nem vagyok tősgyökeres magyargéci, de az eltöltött évek alatt nagyon megszerettem ezt a falut, s ma már úgy érzem, én is ide tartozom. Azért dolgozom, hogy az emberek jól érezzék itt magukat és fejlődjön a község – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában