valóra vált álom

2021.10.11. 07:54

Hitet és erőt adnak a gyerekek a magyargéci óvodavezetőnek

Veréb Zoltánné Mulyad Anett gyermekkori álma vált valóra azzal, hogy óvónő lett.

Sz. F.

Veréb Zoltánné Mulyad Anett a gyerekekkel

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

– Mindig is szerettem a gyermekek között lenni, velük foglalkozni, de úgy alakult az életem, hogy először ápolónő lettem – mondta, hozzátéve, hogy amikor az első gyermeke megszületett, akkor pályát változtatott.

Elvégezte az óvónőképzőt, s falujában, Magyargécen óvónőként helyezkedett el, amivel valóra váltotta egykori álmait. Közben az intézmény vezetője nyugállományba vonult, s őt nevezték ki utódjául. Egy időben három csoport is járt az óvodába, jelenleg azonban csak egy csoportjuk van, igaz, harmincas létszámú.

Veréb Zoltánné Mulyad Anett a gyerekekkel
Fotó: Sz. F. / NMH

– Most a magas létszám miatt lehetőségünk lenne két csoport működtetésére, de kevés az óvónő, így nem tudunk csoportot bontani. Jelenleg a kolléganőmmel ketten vezetjük a csoportot – mondta, majd hozzátette: – Szép hivatás a miénk, a gyermekek mindig hitet és erőt adnak a munkánkhoz, a szülőkkel jó a kapcsolatunk. Esélyteremtő óvoda vagyunk.

A vezető óvónő és kollégája célja, hogy a rájuk bízott gyermekeket felkészítsék az iskolai életre, a hátrányos helyzetűeket pedig felzárkóztassák. Örülnek minden apró sikernek, amelyek újabb és újabb energiát adnak számukra. Azon vannak, hogy a gyermekek számára minél több élményt nyújtó foglalkozást szervezzenek, olyanokat, amelyek hozzájárulnak a fejlődésükhöz. Az önkormányzat segítségével kirándulásokra viszik a csemetéket, továbbá térítésmentes színházlátogatást is szerveznek számukra. Az óvoda jól felszerelt, és az önkormányzattal is jó a kapcsolatuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában