diabétesz

2021.09.18. 09:55

Segítség a cukorbetegeknek: neuropátia-centrum nyílt a megyei kórházban

Az új rendelőben a cukorbetegség súlyos szövődményét gyógyítják.

Nool

Forrás: Szent Lázár Megyei Kórház Facebook oldala

Két új megyei neuropátia centrum is nyílt Észak-Magyarországon 2021 szeptemberében: az egyik Salgótarjánban, a másik Esztergomban. Az érintett megyék cukorbetegei ezentúl tehát kényelmesebben, kevesebb utazással érik el a jól felszerelt diagnosztikai központokat, ahol érzékeny műszeres vizsgálatokkal már korai stádiumban felismerhető a neuropátia, vagyis az idegkárosodás – olvasható a Szent Lázár Megyei Kórház Facebook oldalán.

Mint írják a Wörwag Pharma épp ezért épít 1998 óta a neuropátia felismerését segítő országos diagnosztikai hálózatot. A cég biztosítja a korszerű diagnosztikai eszközöket és a működés során szükséges fogyóeszközöket, valamint az ott dolgozó szakemberek képzését is támogatja.

E hálózat idén két újabb diagnosztikai helyszínnel bővült: a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban működő Nógrád Megyei Neuropathia Centrummal és az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban kialakított Komárom-Esztergom Megyei Neuropathia Centrummal.

A Nógrád Megyei Neuropathia Centrum szerdánként 15.00-17.00 óra között fogadja majd a beutalóval érkező betegeket.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=412932483683732&id=100461348264182

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában