látogatottság

2021.09.08. 11:27

Remek szezont zárt a felújított bánki strand, a vendégek is elégedettek

Várakozáson felüli népszerűségnek örvendtek idén nyáron a tópartra szervezett események – legalábbis a tapasztalatok alapján ezt az összegzést vonta le a napokban a település önkormányzata. Hasonlóképpen elégedettek a felújított strand látogatottságával, amely a tavalyihoz képest ötezer vendéggel emelkedett, illetve további sürgető fejlesztéseket is terveznek.

Hegedűs Henrik

A vendégek elégedettek voltak a korszerűsített strand szolgáltatásaival

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Június elejétől augusztus végéig, szinte minden hétvégén teljesen megtelt a tópart területe. Torma Andrea, a község polgármestere portálunk megkeresésére elmondta, a nyári programsorozat tervezésekor és lebonyolítása alkalmával igyekeztek követni azt a két évvel ezelőtt kijelölt irányt, hogy modernebbé, vonzóbbá teszik az eseménykínálatot. A zenés-táncos rendezvények védettségi igazolványhoz kötött látogatása pedig lehetővé tette, hogy létszámkorlátozás nélkül fogadhassák a közönséget, míg a más jellegű műsorokat regisztrációs helyjeggyel, korlátozás nélkül tekinthették meg az emberek. Mindennek biztosítása azonban komoly előkészületeket és pontos helyszíni koordinációt kívánt.

– Bátran kijelenthetem, kivételesen színes és változatos volt a Bánki Nyár – hangsúlyozta a polgármester. – Az előadók és a nézők is nagyon várták már a személyes találkozást, örömmel osztoztak a közös élményekben. Széles palettájú kínálatot állítottunk össze, mind korosztályi, mind műfaji szempontból, az óriásvásznas tóparti filmvetítéstől kezdve a könnyűzenei koncerteken és rétegigényeket kielégítő szórakozási lehetőségeken át a színházi előadásokig és folklórprogramokig. Külön boldogság számunkra, hogy a rendezvények döntő többségét ingyenessé tudtuk tenni, köszönhetően a Déryné Programból és a TOP-pályázatokból származó támogatásoknak. Számításaink szerint ezen a nyáron mintegy 8600 személy jött el az eseményeinkre. Rendkívül kedvező visszajelzéseket kaptunk. Nyitottunk egy Fürödj a pillanatban – Bánkon című internetes oldalt, ahová rengeteg elégedett megnyilatkozás, vélemény érkezett, de személyesen is kaptunk sok dicsérő megjegyzést.

A vendégek elégedettek voltak a korszerűsített strand szolgáltatásaival
Fotó: H. M. / NMH

Torma Andrea kitért arra, hogy a júniusra felújított strand forgalma is meghaladta az előzetes várakozásokat. Míg tavaly harmincezernél kevesebben fürödtek itt, addig 2021-ben a vendégek száma közel elérte a harmincnégyezret, ami jelentős előrelépésnek számít, és hűen mutatja, hazánk távolabbi pontjain is milyen hamar híre ment, hogy korszerűsítették a létesítményt. Különösen örömtelinek találták a kisgyermekes családok gyakori jelenlétét.

– A strand fejlesztését mindenképpen folytatni szeretnénk – fejezte be gondolatait a polgármester. – A kiszolgáló főépület, illetve a főút felőli régi bejárati melléképület felújítása elengedhetetlen a jövőben, egyelőre pályázati támogatás függvénye, hogy ebbe mikor tudunk belevágni. Most elsősorban a vízi színpadra és a lelátóra összpontosítunk, ezeknek az ikonikus létesítményeknek a további korszerűsítése az elsődleges és legsürgetőbb feladat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában