elkerülő út

2021.09.27. 15:11

Megoldást jelenthet az elkerülő út Nemtiben

Szent Mihály-napja alkalmából tartottak búcsút szombaton a településen. Becsó Zsolt országgyűlési képviselő elmondta: mindent megtesznek azért, hogy még komfortosabb lehessen a település.

F. O.

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

– Elindult a közbeszerzési eljárás és megkezdődtek azok az előkészületek, amik biztosítani fogják, hogy Bátonyterenyétől egészen Ózdig megújulhasson a 23-as és a 25-ös számú főútvonal. Ahol szükséges – az útburkolat felújítása mellett – elkerülő utat is építenek majd – mondta Becsó Zsolt.

Hozzátette: ha minden a tervek szerint halad, jövő márciusban átadhatják a munkaterületet. Két ponton indul majd a kivitelezés: Bátonyterenyén és Ózdon.

Mint mondta, a helyieket érthető módon zavarja a községen áthaladó nagy forgalom. Nemcsak a személyautók, hanem a tehergépkocsik is súlyos terhet rónak a falura. Amellett, hogy a házak állapotára is negatív hatással van a jelentős mértékű közlekedés, még a lakosokra is veszélyt jelenthetnek a járművek. Sok esetben nincs járda az út mellett, így az elkerülő út jelentheti a megoldást Nemti számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában