önzetlen segítség

2021.08.27. 19:55

Szívén viseli a rászorulók sorsát a magyargéci Jelenlétház vezetője

Rácz Georgina jó szociális érzékkel megáldott közösségi ember, aki részt vesz a falu életében, s szívesen segít mindenkinek.

Sz. F.

Rácz Georgina a tanulásban is segíti a gyerekeket

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Korábban az önkormányzatnál tevékenykedett, most kulturális közmunkásként dolgozik a Jelenlétház vezetőjeként. Azt mondta, mindig jó érzés tölti el, ha valakin segíteni tud. – Igazán a gyermekek állnak közel a szívemhez, azok közül is a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetűek. Ők azok, akiknek a legtöbbet kell segíteni abban, hogy beilleszkedjenek a közösségbe, s felnőttként harmonikus közösségi életet éljenek.

Rácz Georgina jó kapcsolatot ápol egy budapesti alapítvánnyal, amelynek küldetése az embereken való segítségnyújtás. Elmondta, hogy több alkalommal is ruhagyűjtést szervezett a községben, s a beérkezett mennyiség egy részét eladhatták. Az így kapott pénzt az alapítványon keresztül a helyi fiatalokra fordították. A megmaradt ruhamennyiséget pedig szétosztották a rászoruló családok között. Amikor tudomására jutott, hogy egy közeli településen leégett egy családi ház s az ott élők mindene odalett, újra gyűjtést szervezett, most a szerencsétlenül jártak részére. Az alapítványon keresztül több rászoruló helyi családnak szereztek bútorokat és egyéb berendezéseket is.

Rácz Georgina a tanulásban is segíti a gyerekeket
Fotó: Sz. F. / NMH

Mindezek mellett tanul, egy zsidó szervezet által alapított felsőfokú intézményben gyarapítja tudását. – Katolikus vagyok, de azt mondhatom, hogy életem legjobb döntése volt, amikor ebbe az iskolába jelentkeztem. Már két éve tanulok, és a mindennapi munkámban is kamatoztatni tudom az ott szerzett ismereteket – mondta, hozzátéve, hogy a gyermekházban is segíti a fiatalokat a tanulásban. – Fejlesztőpedagógusok is bekapcsolódnak a ház életébe. A tanulás mellett különböző játékos programokat, kirándulásokat szervezünk a gyermekeknek.

Személyes kapcsolatait kihasználva ismert előadókat is meghív. Elmondta, hogy a Jelenlétházban igaz barátságok szövődnek a gyermekek között. Az ide érkező felnőtteknek is szívesen nyújt segítséget csekk kitöltésében, egy-egy levél értelmezésében, s mindazokban, amivel hozzá fordulnak. Velki Róbert, a település polgármestere úgy vélekedett róla, hogy olyan közösségi ember, akinek mindig lehet számítani a munkájára a falu különböző rendezvényein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában