fejlesztés

2021.08.24. 11:32

Három fontos magyargéci létesítményt is nagy összegből sikerült felújítani

Nemrég ünnepélyes keretek között átadták rendeltetésének a felújított és kibővített idősek nappali ellátásának otthonát Magyargécen. A létesítmény megvalósítása 115 millió forintba került. Az épületben a családi szolgálat, a házi segítségnyújtás, a falugondnoki szolgálat is helyet kap. A Magyar Falu Program keretében 85 millió forintból elkészült az új orvosi rendelő, és nyolcmillió forint értékben felújították a Jelenlét Házat is.

Szenográdi Ferenc

Velki Róbert, a falu polgármestere, Deán Krisztina intézményvezető, Balla Mihály, Skuczi Nándor az idősek otthonának átadásán

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

A három komplexum átadási ünnepségén Velki Róbert, a falu polgármestere köszöntötte a megjelent vendégeket, köztük Balla Mihály országgyűlési képviselőt, Skuczi Nándort, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnökét, dr. Barrak Ahmadot, a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum igazgató főorvosát, valamint a térség polgármestereit.

– Nehéz út végére értünk, amiben a hitünk vitt minket előre, akaratunk, szándékunk, a településért érzett elkötelezettségünk. Ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson, nagyon sok jóakaratú ember szándékára is szükség volt, amiért köszönet jár nekik. Elsők között a magyar kormánynak kell köszönetet mondani, hogy kiírta a pályázatokat, lehetőséget adott ezzel az önkormányzatoknak, hogy 100 százalékos állami támogatással megvalósíthassák a felújításokat, fejlesztéseket – mondta a polgármester.

Megköszönte Balla Mihály és Skuczi Nándor jó szándékú, segítő munkáját, valamint háláját fejezte ki a tervezőnek, kivitelezőnek, s mindazoknak, akik hozzájárultak a létesítmények megvalósításához.

Balla Mihály országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, olyan létesítmények átadására került sor, amelyek a közösség érdekét szolgálják. Hangsúlyozta a jó közösségi hozzáállást, amit Magyargécen és más faluban is tapasztal. Elmondta, hogy a Magyar Falu Program többek között a helyi közösségek erejét is erősíti. Hangsúlyozta a falvak helyi kisközösségeinek fontosságát. Azt mondta, hogy a mostani átadás is hozzájárul a helyi közösségek erősítéséhez. Gratulált a falu vezetőjének és az ott élőknek a létesítmények megvalósí­tásáért.

– Ez a nap a magyargéciek ünnepe – mondta Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke. Elismerően szólt arról a megelőző, komoly munkáról, amit az önkormányzat az első szavak megírásától, a tárgyalástól a mai napig megvalósított. A községben az emberek rendelkezésére áll egy szép orvosi rendelő, az idősek nappali ellátásának otthona, s mindez a helyi közösség szellemét is erősíti. Hangsúlyozta a közösség összefogását, a munkát, a szülőföld szeretetét.

Velki Róbert, a falu polgármestere, Deán Krisztina intézményvezető, Balla Mihály, Skuczi Nándor az idősek otthonának átadásán
Fotó: Sz.F. / NMH

A szalag átvágását követően Balogh László plébános megáldotta az átadásra kerülő létesítményeket. Az ünnepség végén Velki Róbert, a község polgármestere bejelentette, hogy évtizedes lelkiismeretes munkájukért az önkormányzat által alapított legmagasabb díjban, a Magyargéc Községért díjban részesítik dr. Pálmai Kálmán háziorvost és asszisztensét, Szerémi Zoltánnét. A kitüntetettek egyéb elfoglaltságuk miatt az ünnepségen nem tudtak részt venni.

A rendezvény, amelyet Rácz Roland gitárjátéka és éneke is színesített, állófogadással fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában