nyúlfesztivál

2021.08.08. 11:00

Gyönyörű nyulak lepték el a nógrádi falut

Rimóc önkormányzata nyúlfesztivállal egybekötött falunapot hívott életre szombaton.

Lászlók Judit

nyúlfesztivál Rimóc

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

A programot a nagy múlttal bíró Rimóci Rezesbanda műsora nyitotta meg, majd Szabó Vilmos polgármester mondott köszöntőt. Rimóc vezetője kiemelte, hogy a helyi lakosok összefogása és támogatása nélkül nem sikerülhetett volna a színvonalas rendezvényt megálmodni.

– Azt már régen megtapasztaltam, hogy ezt a települést nagyon sok önzetlen, áldozatkész és adakozó ember lakja. Jól tükrözi ezt, hogy az emberek szép számban kilátogattak eseményünkre, de a tombolafelajánlások is figyelemreméltók voltak. Úgy gondolom, hogy meg kell őrizni ezt az erényünket, s ha a jövőben is mindenki a képessége szerint tesz a közösségért, akkor az hosszútávon is előremutató lesz – mondta Szabó Vilmos. Hozzátette, hogy a rendezvénnyel a helyiek közösségét is szerették volna még jobban összekovácsolni.

A nyúlfesztiválon részt vett Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is, aki a település értékeit, hagyományait és mindezek ápolását is méltatta.

A rendezvény egyik legérdekesebb programja kétségkívül egy szépségverseny volt, amelyen nem a falubeliek, hanem nyulaik báját pontozta a gyermekek alkotta zsűri. A lelkes bírák döntése alapján Szoldatics Tibor kiskedvencét hirdették ki a győztesnek, Rimóc legszebb nyulának.

Megfűszerezte előadásával a napot a Beszkid Andor Folklór Manufaktúra, de a Faluszépítő Egyesület, Golyán Gréta, Janicsák Veca, a GMK Trió és Tolvai Renáta is szórakoztatta a közönséget. Zárásként a fesztivált tűzijáték fényei koronázták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában