településfásítás

2021.08.04. 14:32

Fákat fogadhatnak örökbe a kisbágyoni lakosok

A község önkormányzata pályázott az Agrárminisztérium Településfásítási Programjára. A felhívás – amit második alkalommal hirdetett meg a tárca – idén is sikeresnek bizonyult, az elnyerhető 24 ezer sorfa egy hét alatt gazdára talált.

G. E.

Megyeszerte csatlakoztak a fásítási programhoz

Forrás: NMH/ Illusztráció

Fotó: L. B.

Kisbágyon tizenhat cserjével gazdagodott, ezek között hegyi juhar és hárs is megtalálható.

– Harminc facsemetére szerettük volna beadni az igényünket, azonban olyan nagy volt az érdeklődés a program iránt, hogy tizenhatot sikerült elnyerni – tájékoztatott Nagy Attiláné polgármester.

Hozzátette: a fák végleges helyét még nem jelölték ki, azok ősszel kerülnek földbe. Terveik szerint egy kellemes szabadidős programon, a helyiekkel közösen ültetik majd el a csemetéket. Aki szeretne, örökbe is fogadhat fákat, ezzel a későbbiekben a növények gondozását is biztosítanák a kisbágyoniak.

Megyeszerte csatlakoztak a fásítási programhoz
Fotó: L. B. / NMH/ Illusztráció

A polgármester kifejtette: napjainkban egyre nagyobb jelentősége van a környezetvédelemnek, amire jó lehetőség a fenti program. A faültetéssel nemcsak a községet tehetik szebbé, hanem a helyiek figyelmét is ráirányíthatják a klímaváltozás veszélyeire.

Az Agrárminisztérium programja, ahogyan az elmúlt évben, úgy idén is nagyon népszerű volt. Országszerte 900 település vett azon részt, ennek köszönhetően szűkebb hazánk 31 községének köztereit díszítik majd elnyert sorfák, amelyek idén ősszel vagy jövő tavasszal kerülnek földbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában