jegyzet

2021.07.17. 08:59

Vízcsobogás

Már nem is számítottam rá, de nemrég beindították a szökőkutat a salgótarjáni Erzsébet téren. A nagy melegben túl hirtelen örültem meg a víz csobogásának….

Fodor Orsolya

szökőkútban fürdőző hajláktalan víz

Fotó: Beküldött

Engem még a hangja is hűsített egy kicsit.

Mások közelebb merészkedtek, mert én csak messzebbről vagy iroda ablakából csodáltam a működő kutat. Megdöbbentett, hogy napok óta azt látom, hogy egyesek fürdenek benne! Nemcsak kisgyerekek, hanem felnőttek is képesek a tér közepén mosakodni. Miközben ilyesmit látok, elszégyellem magam, pedig nem nekem kellene. Akik ezt teszik, azok el sem mennek utána a helyszínről, hanem nyugodtan elalszanak egy közelben lévő padon. Az embernek kedve sincs így átvágni a téren, és inkább kikerüli azt valamelyik irányba. Igaz, hogy ma még nem láttam a korábbiakhoz hasonlót, viszont egy újabb meglepetéssel szembesültem, mivel nemrég éppen ruhát mosott a vízben egy asszony. A balassagyarmati kollégámnak elmeséltem, amit láttam. Elmondta, hogy ott is hasonló a helyzet.

Rendszeresen viszik a szülők az óvodáskorú gyerekeket fürdeni. Én felelőtlenségnek tartom, mert nem tudhatjuk, mennyi vegyszert használnak a vízhez. Nem véletlenül helyezték ki a figyelmeztetést, hogy nem ivóvíz, fürdeni tilos, és még a kutyákat is távol kell tartani tőle.

Ha a víz minősége nem is lenne ártalmas, akkor sem illik így viselkedni! Hol marad a kultúra? Ezenfelül hol vannak azok, akiknek ezt meg kellene akadályozniuk?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában