koronavírus

2021.07.02. 17:39

Változnak a szabályok Szlovákiában: lezárták a ceredi határátkelőt

Hétfőn lép életbe az új határátlépési rend Szlovákiában, amelynek révén többek között szigorúbb határellenőrzés is várható.

N. O.

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

Szlovákiában a kormány új határvédelmi szabályokat vezet be hétfőtől, amely értelmében egyes kisebb határátkelőket is lezárnak majd.

Betontömbök zárják el Cereden a Szlovákiába vezető utat – derült ki a község hivatalos közösségi oldalán. A hírt Tajti László, polgármester is megerősítette.

Mint arról a korkep.sk weboldalán beszámolt, új ellenőrzési rendszert vezetnek be a szomszédos ország határain a járványügyi intézkedések részeként. Ezáltal három fokozatot különböztetnek majd meg, amely meghatározza az ellenőrzések intenzitását, amelyeket heti rendszerességgel bírálnak felül.

A kormány már elfogadta a javaslatot, így július 5-től, hétfőtől Szlovákia a II. fokozatba tartozik, azaz narancs fázisba, amely során intenzív határellenőrzés várható. Egyes kisebb határátkelőket, kevésbé fontos vagy forgalmas szakaszokat lezárnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában