jótékonyság

2021.07.21. 11:16

Parókákat adományozott a salgótarjáni Rákellenes Liga

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete az Egészség Hídja Egyesület jóvoltából nagy értékű adományt adtak át az onkológiai osztály főnővérének.

Nool

Sőtér Tiborné főnővér (balról) veszi át az adományt Kreicsi Máriától

Forrás: Szent Lázár Megyei Kórház

Fotó: DTS

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Osztályán 2011. áprilisa óta működtet információs/segítő szolgálatot képzett önkénteseivel. A szervezet emellett különböző adományokkal segítik a betegek gyógyulásának útját.

A pandémia ideje alatt is folyamatosan támogatták az érintettek betegútját és a gyógyítás folyamatát: étrendkiegészítőkkel, szájmaszkkal, gumikesztyűvel, különböző textíliákkal, sztómazsákkal, televízióval, mosógéppel járultak hozzá a betegek kezeléséhez.

Sótér Tiborné főnővér (balról) veszi át az adományt Kreicsi Máriától
Fotó: Szent Lázár Megyei Kórház

Az alapszervezet önkéntesei az Egészség Hídja Egyesület jóvoltából a női érintetteknek szóló nagy értékű adományt adtak át az osztály főnővérének, amely tartalmazott 44 db szintetikus és 8 darab emberi hajból készült parókát – melynek ára hússzorosa a szintetikusnak – kiegészítőkkel, és gondolva azokra, akiknek annyira érzékeny lesz a bőre, hogy még a paróka is zavarja, 10 db turbánt is adományoztak.

A betegszervezet a lehetőségeinek megfelelően a jövőben is folytatja segítő és támogató munkáját, tartja a kapcsolatot a szakszemélyzettel és a betegekkel egyaránt. Az első félév adományainak összege megközelíti a három millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában