programok

2021.06.16. 07:00

Újraéled a kultúra: számos sztárfellépő érkezik nyáron Salgótarjánba

A koronavírus-járvány lecsengésének köszönhetően június 1-jén újra megnyitotta kapuit az idén 55 éves József Attila Művelődési Központ, a megyeszékhelyen újraéled a kultúra. A nyár folyamán számtalan szórakoztató szabadtéri programmal várja az érdeklődőket a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.

Gerhát Karina

Színpadon Kefír, a népszerű éneke, a tavalyelőtti augusztus 20-ai rendezvényen. Idén is sok fellépő várható a Fő térre

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

– Június 24-én megtartjuk az utóbbi évek egyik legkedveltebb nyári rendezvényét, a Szent Iván-éji programot. Ez alkalommal is máglyát gyújtunk a Fő téren, amit a tűzvarázslók tesznek majd még látványosabbá. A hangulatos estén a Nógrád Táncegyüttes közreműködésének köszönhetően táncház is lesz. A nap fénypontjaként pedig a Bon Bon zenekar – élén a salgótarjáni születésű Szolnoki Péterrel – lép színpadra – mondta el portálunk megkeresésére Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: júliusban az évről évre hagyományosan megtartott Tarjáni Folk és Szlovák Napok mellett a fiataloknak, de főleg a főiskolákra, egyetemekre felvételiző diákoknak szánt Pont Ott Parti rendezvénnyel készülnek.

Színpadon Kefír, a népszerű éneke, a tavalyelőtti augusztus 20-ai rendezvényen. Idén is sok fellépő várható a Fő térre | Fotó: H. M. / NMH

– A program jellegzetessége, hogy a műsor ideje alatt hirdetik ki a felvételi ponthatárokat, amit élőben közvetítünk, tehát együtt izgulhatunk a tanulókkal. Természetesen koncertekből sem lesz hiány, fellépnek az ifjoncok kedvencei: Manuel, Rico & Miss Mood, Kollányi Zsuzsi, Kasza Tibi, az AK26, illetve Newik is. Augusztus 20-án, magyar nemzeti ünnepünkön sem marad a közönség szórakoztató programok nélkül. Államalapító Szent István királyunk napján operettműsorral érkezik Homonnay Zsolt és Janza Kata, majd a harmonikásként és énekesként is bizonyító Szabó Ádám tér vissza Salgótarjánba. Fellép a közönség egyik nagy kedvence, a mindig jó hangulatot teremtő Csonka András, a rock and rollt pedig Fenyő Miklós hozza el az augusztusi éjszakába. A napot B. Tóth László, a legendás rádiós műsorvezető retró diszkója zárja majd. Az augusztus végi Nyárzáró Fesztivál ízig-vérig nyár végi bulinak ígérkezik a Kerozinnal, az Essemmel, DR BRS-sel és a Wellhellóval fűszerezve – emelte ki Balogh Katalin.

Kifejtette továbbá: a szabadtéri programok mellett színháztermi műsorral is kedveskednek a városlakóknak. Csányi Sándor: Hogyan értsük félre a nőket? című egyszemélyes vígjátéka korábban már bizonyított Salgótarjánban, hiszen a telt házas program a visszajelzések alapján szuper kikapcsolódást nyújtott a közönség számára. Idén augusztusban várják mindazokat, akik szeretnék bepótolni, vagy esetleg újra megtekinteni ezt a felejthetetlen előadást.

Kérdésünkre, hogy miért pont ezekre a fellépőkre esett a választás, Balogh Katalin azt válaszolta, hogy mint minden évben, most is igyekeztek szem előtt tartani az aktuális trendeket, és egyaránt kiszolgálni az ifjú, a közép- és az idősebb korosztály igényeit is.

– Ez most a hosszú karantén után még inkább felértékelődött, hiszen sokáig nem tudtunk a nagyközönség számára zenés-táncos eseményeket szervezni. Bízunk benne, hogy ezzel a színes programkínálattal mindenkinek örömet, élményt nyújtunk majd – hangsúlyozta Balogh Katalin.

Óriáskivetítővel és büfével várják a focirajongókat a szurkolói zónában

– Június 11-től Salgótarján is focilázában ég. A tulajdonos önkormányzattal együttműködve, a támogatásuknak köszönhetően – a labdarúgó-Európa-bajnokság végéig – a város Fő terén kialakítottunk egy szurkolói zónát. Ennek köszönhetően az emberek egy hónapon keresztül óriáskivetítőn tekinthetik meg a mérkőzéseket. A közös meccsnézés izgalmát egy 15 négyzetméteres kivetítő biztosítja, a tér árnyékos oldalára pedig futballpályára emlékeztető, műfűvel borított területet terveztünk, természetesen az elmaradhatatlan étel- és italszolgáltatással – ennek megvalósításában dr. Huszár Máté alpolgármester is segítségünkre volt – mondta el portálunknak Balogh Katalin.

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: a salgótarjáni szurkolói zóna meccsnapokon az első mérkőzés előtt fél órával nyit, és az utolsó meccs után harminc perccel zár. – Célunk, hogy a helyiek közösen élhessék át a focimeccsek által nyújtott élményeket, illetve együtt szurkolhassunk – emelte ki Balogh Katalin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában