együttműködés

2021.06.26. 07:53

Fennállásuk legnagyobb támogatását nyerték el az Ipoly-völgyi különleges mentők

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület eddigi legnagyobb pályázati támogatását nyerte el a napokban.

L. J.

A Visegrádi Alap támogatja a programot

Forrás: Beküldött

Renner Péter, az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó, Környezet- és Természetvédelmi Egyesület kommunikációs vezetője elmondta, hogy a Nemzetközi Visegrádi Alap mintegy tizennégymillió forintot biztosít a Fülek Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületével közösen benyújtott „Közös szlovák–magyar különleges mentőszolgálat létrehozása az Ipoly völgyében” elnevezésű programjukhoz.

A Visegrádi Alap támogatja a programot
Beküldött fotó

Szervezetünk számára különösen fontos az állandó tanulás és a tagok képzése. Emellett alapvető kérdés, hogy a szlovák társszervezetekkel jó kapcsolatokat ápoljunk, hiszen ezek mind elősegítik a mentési feladatok hatékony ellátását – mondta Renner Péter. Hozzátette:

– Az újabb támogatásnak köszönhetően az elkövetkező másfél évben a két szervezet tagjai különböző szintű alpintechnikai és búvártanfolyamokon, kishajóvezetői, motorfűrész-kezelői, elsősegélynyújtó, valamint A, C és E kategóriás gépjármű-vezetői képzéseken, továbbá közös felkészítő gyakorlatokon fognak részt venni annak érdekében, hogy baj esetén minél hatékonyabban tudjunk majd segíteni a határ mindkét oldalán.

Az egyik legfontosabb közös kockázati tényezőt az árvizek jelentik. Emellett az utóbbi években dinamikusan fejlődött az Ipoly völgye idegenforgalma is.

Újabb és újabb szolgáltatások jöttek létre, mint például az Ipoly kerékpáros túrarendszer vagy a kajaktúra. Ezenkívül a Börzsöny is egyre népszerűbb helyszínnek számít a túrázók körében. Mindennek következtében a korábbiakhoz képest a bajbajutott turisták száma is megnövekedett. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy szükség van a határon átívelő, a mentési feladatokat támogató összefogásra – részletezte.

Renner Péter továbbá kifejtette, hogy korábban már sikeresen lebonyolítottak egy, a Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott, határon átnyúló projektet. Így annak a tapasztalatait szintén beleépítik a magyar–szlovák viszonylatban még teljesen újnak számító együttműködésükbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában